Ob 60 letnici DU Litija

Društvo upokojencev Litija je sorazmerno velika civilna družba, saj združuje cca. 1100 članov. Zanesljivo je res, da vsak, ki se vključi v društvo pričakuje, da bo v tej »veliki družini« lahko uresničil nekatere svoje sanje, želje in interese, se družil ter si na ta način preprečeval osamljenost in si izboljšal kvaliteto svojega življenja.

Vsak človek ima v svojem življenju tudi svoje konjičke- hobije in skrivnosti. Mnogim čas ni dopuščal, da bi te svoje sanje uresničevali v aktivnih letih. V jeseni življenja pa so le ti v okviru Društva upokojencev Litija našli prostor in ustvarjalne delavnice, v katerih uresničujejo svoje interese in sanje.

Pri večini dejavnosti se ideja, znanje, potrpežljivost in ustvarjalnost zlije v unikatni izdelek. Izdelki iz ustvarjalnih delavnic pa potrjujejo, da je v ljudeh neizmerno bogastvo, veliko idej, znanja in ustvarjalnosti. Za mnoge niti ne vemo s čim vse se ukvarjajo in si lepšajo svoje dni življenja.

V društvu se ustvarjalne delavnice organizirajo v jesensko zimskem obdobju ter potekajo enkrat tedensko (četrtek) v popoldanskem času in trajajo vsakokrat po dve šolski uri. Na isti dan se izvedeta dve delavnici.
Vsebina delavnic je različna npr. likovna, kiparska, poslikava steklenih predmetov in savskih prodnikov, izdelava nakita in obeskov, pletarstvo, rezbarjenje, ročna dela (pletenje, vezenje, kvačkanje, izdelava gobelinov, rešelje,...), spoznavanje in uporaba zdravilnih zelišč ter drugo.

Ob 60 letnici našega društva smo ob svečani akademiji 10. junija 2011 v preddverju dvorane Kulturnega centra v Litiji na manjši razstavi, predstavili več kot 100 izdelkov iz ustvarjalnih delavnic. Zanimanje je bilo veliko, pa tudi kar pogosto postavljena vprašanja, »če se lahko kaj kupi«. Tokrat to ni bilo mogoče.

Vse, ki si želijo aktivnega druženja in ustvarjanja vabimo, da se nam pridružijo v ustvarjalnih delavnicah. Več o tem, o njihovi vsebini in pričetku pa boste lahko prebrali na naši spletni strani in na oglasni deski Društva upokojencev Litija.

21.6.2011, Karlo Lemut
Foto: Milan Amon in DU Litija, na akademiji ob 60 letnici DU
 

© 2010-2015 Društvo upokojencev Litija | Ureja Martina Kralj, oblikovanje in postavitev Adi Slabe