POHOD NA SOLČAVSKO – ROBANOV KOT

V lepem in sončnem vremenu, smo se dne 26.8.2017 pohodniki zbrali ob 6.30. Naš spremljevalec in tudi avtor pohoda Milan Amon, je ugotovil, da nas je 22 in bil zadovoljen z udeležbo.

Odpeljali smo se mimo Kamnika, čez prelaz Črnivec in Radmirja, do Robanovega kota. Med potjo smo se ustavili pred Lučami v Piceriji Struge na kavo in nazaj grede na kosilo.

Na parkirišču pri Robanovi kmetiji se je začelo pešačenje. Pogled na to dolino obdano z vršaci, kot so: Ojstrica, Malička peč, Krofička, za nami Raduha. Iz doline se tudi vidi najvišja kmetija v Sloveniji Uršnik 1180 m. Po kaki uri hoje, je postala neka praznina v želodcu in nahrbtniki so bili težki. Prikazala se nam je Robanova Planšarija. Tukaj smo hitro uredili ta manko in višek. Od tu naprej se nas je še 13 podalo do Maličkega slapa 30 min, a žal ni bilo skoraj nič vode.

Vračali smo se po isti poti in občudovali lepote te doline. Videli Iglo in slišali njeno zgodovino. Po kosilu smo se ustavili v Ljubnem pod skakalnico, kjer tekmuje za svetovni pokal vsa ženska ekipa. Lep dan smo preživeli in hvala Milanu Amonu za vse to.

Zapisala: Ivanka Kofol, Slike: Milan Amon

 

© 2010-2015 Društvo upokojencev Litija | Ureja Martina Kralj, oblikovanje in postavitev Adi Slabe