Predstavitev knjige MOJE PESMI Marije Baumkircher

V torek, 10. marca 2015,  smo člani  Literarne skupine DU Litija  pripravili  predstavitev knjige MOJE PESMI Marije Baumkircher,  ki je bila naša  članica  vse od njene ustanovitve.  Minka, kot smo jo klicali, svojega prvenca žal ni dočakala, saj je knjiga izšla točno leto zatem, ko se je  poslovila.
V polni dvorani  Knjižnice Litija, smo člani Literarne skupine Minkinim sorodnikom, prijateljem in krajanom pripravili recital njenih pesmi, ki so jih dopolnjevali zvoki citer in lepe pesmi ob spremljavi kitare, našega pevskega tria. Izbrali so tiste, ki jih je imela Minka rada.  Posebno, uvodno pesem, Ko so fantje proti vasi šli,  ta je bila njena najljubša, pa je zapel najstarejši pevec našega društva, Mato Savšek.  Na harmoniki ga je spremljal Ivan Kolar.
Uvodno besedo o Minki in njeni knjigi je  imela Milena Dimec in obiskovalcem razkrila tisto, po čemer je bila za našo Literarno skupino Minka posebna. Nekaj lepih misli in občutkov o knjigi,  je na njej lasten, prijeten način povedala še direktorica knjižnice Andreja Štuhec, ki je pomagala pri izboru pesmi. O poti, ki jo je bilo potrebno prehoditi od ideje do same knjige, pa sem spregovorila sama in se skupaj z našim predsednikom Dušanom Jovanovičem zahvalila vsem, ki so kakor koli prispevali k izidu knjige in jim podarila MOJE PESMI.
Literarni dogodek, ki so ga povsem preplavila čustva,  pa je bil poleg spomina na našo članico posvečen tudi obema praznikoma žensk v mesecu marcu. V ta namen so članice DU Litija v delavnici, ki jo je vodila Rezka Blažič, izdelale prekrasne narcise iz krep papirja. Bile so kot prave in verjamem, da nam niso samo  polepšale dan, pač pa so tudi znanilke pomladi.

V imenu Literarne skupine, Iva Slabe

Foto: Milan Amon

Ostale slike v fotogaleriji

Za vse, ki bi želeli knjigo imeti, je na voljo v DU Litija

© 2010-2015 Društvo upokojencev Litija | Ureja Martina Kralj, oblikovanje in postavitev Adi Slabe