V JESENI ŽIVLJENJA NAM POJE POMLAD na Vačah

Društvo upokojencev Litija je v soboto, 23. maja 2015, organiziralo že 17. revijo  zasavsko posavskih upokojenskih pevskih zborov  V JESENI ŽIVLJENJA NAM POJE POMLAD. Na pripravljalnem sestanku v aprilu smo se z zborovodji dogovorili, da bo srečanje tako kot vsako leto na GEOSSu, kljub temu, da nam pogosto nagaja vreme. In res nam jo je vreme tudi tokrat zagodlo in sicer tako močno, da smo bili prisiljeni prireditev preseliti v dvorano  Podružnične šole Vače, za kar smo jim bili zelo hvaležni. Prireditev je potem stekla  in  nevšečnostim  navkljub  tudi uspela, v zadovoljstvo vseh nastopajočih in ne nazadnje organizatorjev.

V uvodu so nas s pesmijo pozdravili domači pevci z obljubo, da se nam prihodnje leto pridružijo tudi v revijskem programu, kjer je  nastopilo  8 zborov iz Senovega, Sevnice, Hrastnika, Trbovelj in Litije. Strokovna spremljevalka je bila tudi letos Helena Vidic, ki je presodila, da bo našo Zasavsko Posavsko regijo v letu 2015 v Cankarjevem domu zastopal Mešani pevski zbor iz Senovega. Tudi zborovodje in predstavnik Komisije za kulturo pri ZDUSu Ivan Mirt,  so se z njeno odločitvijo strinjali.

Velika popestritev naši prireditvi  je bila pevsko folklorna skupina Zorecvit,  prva in edina ukrajinska skupina v Sloveniji, ki je del svoje bogate ukrajinske kulture prinesla  prav v središče Slovenije.

Revija se je zaključila s prijetnim druženjem v gostišču Vrabec v Spodnji Slivni  s sloganom: Vse je dobro, kar se dobro konča in hvala vsem, ki ste nam kakor koli  pomagali.

                                                                                                                      Iva Slabe

Slike nastopajočih so v fotogaleriji.

© 2010-2015 Društvo upokojencev Litija | Ureja Martina Kralj, oblikovanje in postavitev Adi Slabe