Generacije si podajamo roke

Generacije si podajamo roke, je bil naslov letošnjega 6. citrarskega koncerta Srebrnih strun DU Litija, v četrtek, 6. junija 2015.

 V polni dvorani KC  je izzvenel večer, poln prelepih citrarskih zvokov, ki so jih  s petjem,  igranjem na harmoniko in klavir, mladostno popestrili vnukinje in vnuki naših članov orkestra. Bilo je nekaj posebnega. Že sam prihod orkestra na oder, ob igranju znane Stu ledi, mladih pevcev  zbora SV. Nikolaja pa  v pododrje, je napovedoval drugačen večer. In res je bil.

Generacije so si  skozi  vso prireditev podajale roke.  S citrarji je zapel najstarejši pevec MePZ DU Litija Mato Savšek, zborček je vodila študentka Vita Kralj, solopevka, študentka Maruša Pavlin, je navdušila s svojim čudovitim glasom, mladi in pogumni Jon Baus  ter njegovi prijateljici Vlasta in Jona Čadež, pa so  z otroško prisrčnostjo ganili vse prisotne. Prelepa melodija iz Cvetja v jeseni , ki jo je na klavir zaigrala Liza Kralj, je ob spremljavi citer zazvenela sila romantičo. Tudi  Anže Zaman in Tilen Sonc , ki sta  igrala na harmoniko, sta požela velik aplavz.

Prvič  je pred litijskim občinstvom v duetu s svojim profesorjem Petrom Napretom, neprecenljivim članom Srebrnih strun, zaigrala članica orkestra Pavla Pavlin in dokazala sebi in občinstvu, kaj zmoreta volja in vaja.

Uspel nastop je bil prav gotovo nagrada vsem članom orkestra za številne vaje in v veselje predani vodji orkestra prof. Aniti Veršec, ki so ji citrarji neizmerno hvaležni za ves trud in vztrajnost  ter  dobro energijo, ki jo prenaša na  svoj seniorski  orkester.
 

Bilo je mladostno, barvito in  čustveno, v veselje nastopajočim in prepričana sem, da tudi obiskovalcev.

                                                                                                          Iva  Slabe 

© 2010-2015 Društvo upokojencev Litija | Ureja Martina Kralj, oblikovanje in postavitev Adi Slabe