19. Srečanje upokojenskih pevskih zborov Zasavja in Posavja na Vačah

Člani ustvarjalnih delavnic DU Litija

Člani ustvarjalnih delavnic DU Litija

Začelo se je z Zdravljico

Začelo se je z Zdravljico

MePZ Miha Vahen, KUD Jevnica

MePZ Miha Vahen, KUD Jevnica

Mavrica DU Litija

Mavrica DU Litija

MePZ DU Litija

MePZ DU Litija

Pevska skupina Utrinek  U3 Sevnica

Pevska skupina Utrinek U3 Sevnica

MePZ  DU Senovo

MePZ DU Senovo

MePZ Javor DU Trbpvlje

MePZ Javor DU Trbpvlje

Anka Kolenc,  Društvo  za razvoj in  varovanje GEOSS

Anka Kolenc, Društvo za razvoj in varovanje GEOSS

V soboto, 27. maja 2017,  je v šolski telovadnici Podružnične šole Vače, v organizaciji DU Litija, spet zadonela pesem iz stoterih grl. Upokojenski pevski zbori Zasavja in Posavja so se namreč srečali na 19. reviji in se predstavili vsak s svojim repertoarjem in dvema skupnima pesmima, ki sta zazveneli še posebej veličastno.

Ob prihodu pred šolo so pevce in obiskovalce pričakali člani ustvarjalnih delavnic našega društva in jim na lično pripravljenih stojnicah prikazali svojo raznoliko dejavnost, tako, da se je že pred nastopom ustvarilo prisrčno vzdušje.

Prvi del revije je potekal v šolski telovadnici. Sodelovali so  zbori  iz Jevnice, Trbovelj, Sevnice, Senovega in Litije. Zbora iz Jevnice in Sevnice sta bila prisotna prvič in verjamemo, da bodo v prihodnje redni udeleženci tovrstnih revij.

Pevske nastope je spremljala strokovna ocenjevalka, Marjanca Vidic,  ki bo svoja mnenja o delu in petju posameznega zbora posredovala vsem pevovodjem. Skupaj s pevovodji, pa so se že neposredno po prireditvi dogovorili, da bo Zasavsko in Posavsko regijo letos v Cankarjevem domu, na državnem srečanju 2017, zastopal Mešani pevski zbor iz Senovega, pod vodstvom Antona Gorenca.

Drugi del srečanja se je odvijal na GEOSS u. Po slovenski himni je spregovorila gospa Anka Kolenc,  iz Društva za razvoj in varovanje GEOSS-a, za zaključek pa je zadonela še skupna pesem, Ne damo se.

Druženje zborov  se je nadaljevalo s prijateljskim srečanjem na turistični kmetiji Pri Lavrič in lep pomladni dan se je ob sproščenem klepetu in petju lepo zaključil.

V imenu DU in vseh pevcev, Iva Slabe, ki sem prireditev povezovala.

Skupinska slika na GEOSSu

Foto:  Milan Amon

© 2010-2015 Društvo upokojencev Litija | Ureja Martina Kralj, oblikovanje in postavitev Adi Slabe