Kulturna dogodka v Tisju in Kulturnem centru

Člani Literarne skupine smo v torek,  7. februarja 2017, dan pred kulturnim praznikom , gostovali v Domu Tisje s prireditvijo Moja najljubša,  pripravljeno za petkov nastop v Kulturnem centru.

Recitirali smo pesmi bolj ali manj znanih slovenskih avtorjev, seveda tudi Prešerna, nekateri pa tudi svoje. Izbrane pesmi so bile  humorne, nostalgične in tudi žalostne, nekatere v dialektu, vse pa so oskrbovanci toplo sprejeli in prisrčno ploskali. Nekaterim so se od ginjenosti tudi zarosile oči.

Poleg članov literarne skupine sta nastopili še citrarki Mili in Pavla, harmonikarka Asta  je spremljala pevca Mata in Pavlo, pri večini vsem znanih pesmi pa smo skupaj pritegnili tudi nastopajoči in stanovalci doma, ki jim je bila prireditev namenjena.Vsi pa smo uživali in dihali kot eno, saj nam je snidenje vsem skupaj pomenilo prijetno doživetje.

Za petkovo prireditev, 10. februarja v Kulturnem centru, pa bi lahko rekli, da je bila nekakšna nadgradnja torkove prireditve. Recitatorski del je ostal skoraj nespremenjen, tudi citrarki sta sodelovali, prav tako Mato,  za nove pevske vložke pa je  poskrbela pevska trojka naše skupine, Dragi, Beti in Janez.

Vsak od nastopajočih je za svoj nastop izbral zanj najljubšo točko in prav zaradi proste izbire posameznika, po njegovem trenutnem navdihu, je prireditev nosila naslov Moja najljubša.

Nadgradnja prireditve pa je bila gotovo predstavitev umetniških fotografij Milana Amona, ob prekrasni glasbeni spremljavi in Milanovi osebni razlagi fotografij, ki so druga za drugo razkrivale naravne lepote Slovenije in v marsikomu od nas vzbudila željo, srečati te lepote znova tudi v živo.

Prepolna Modra soba našega Kulturnega centra je bila za vse nas nastopajoče veliko priznanje in vzpodbuda za nove dogodke.

                                                 V imenu Literarne skupine Martina Kralj in Iva Slabe

Pustile so sledi...

Vsako leto v mesecu marcu  Literarna skupina DU Litija pripravi kulturni dogodek, s katerim poskuša počastiti oba marčevska  praznika žensk.  Letošnje praznovanje  bo potekalo ob spominjajnju na ženske v naši okolici, s katerimi smo živeli, jih morda le poznali ali pa se srečevali oz. se še srečujemo z njihovo kuturno zapuščino. Poskušali bomo obuditi spomin na Franjo Potokar, Miro Pregelj, Pavlo Voje, Miro Rojc in Darinko Ribič.
Vabljeni v Mestni muzej Litija v sredo, 15. marca 2017, ob 18. uri.

Iva Slabe

Foto: Milan Amon

© 2010-2015 Društvo upokojencev Litija | Ureja Martina Kralj, oblikovanje in postavitev Adi Slabe