20. SREČANJE UPOKOJENSKIH PEVSKIH ZBOROV ZASAVJA IN POSAVJA

           

V nedeljo, 20. maja 2018, je DU Litija obeležilo svojo dvajseto organizacijo srečanj UPZ Zasavja in posavja. V dvorani KC V Litiji je letošnje udeležence srečanja in vse vabljene goste ter ostale ljubitelje zborovskega petja, pričakala lepa, skrbno pripravljena tematska razstava fotografij, slik in prelepih ročnih in pisnih izdelkov članov našega društva.

Uvod v samo srečanje je bil filmski pregled skozi 20 let srečanj, s katerim se je poskušalo naše društvo DU Litija, ki pripravlja srečanja v sodelovanju s Zasavsko pokrajinsko zvezo in JSKD Območno izpostavo Litija, spomniti in se zahvaliti vsem kadarkoli sodelujočim zborom in njihovim zborovodjem ter društvom.

 Žal je interes v zadnjih desetih letih popustil, nekaj zborov je prenehalo prepevati, nekateri iz naše neposredne bližine ne utegnejo sodelovati, največji problem pa je ta, da mlajše pevce med upokojenci težko najdemo. Seveda pa so tudi svetle izjeme in prav takšna je naš ženski in mešani pevski zbor, ki je trenutno med upokojenskimi zbori v Zasavsko Posavski regiji najštevilčnejši.

Na srečanju je letos prepevalo 5 zborov, ŽPZ Utrinek U3 iz Sevnice, MPZ DU Senovo, MPZ Javor DU Trbovlje ter Mavrica in MPZ DU Litija

Posebne pozornosti sta bila deležna MPZ DU Trbovlje in MPZ DU Litija, kajti oba zbora sta na srečanjih sodelovala vseh 20 let, za kar sta prejela posebno priznanje organizatorjev. Takšno priznanje je prejel tudi zborovodja MPZ Trbovlje Melhijor Hercog, ter 6 njegovih pevcev. To so: Marta Koritnik, Štefka Rauter, Marija Vukovič, Ernest Molan, Franci Lončar in Andrej Ferjanič.

Za 20 letno petje v MPZ DU Litija na revijah pa so prejeli priznanja naslednji člani zbora: Mato Savšek, Berta ŠOŠ, Ani Majcen, Katarina Zebec, Milena Koprivc, Mari Češek, Marija Lovše, Angelca Zupan in Ivi Kastelic.

Posebno priznanje za 20 letno organizacijo srečanj pa je prejelo tudi DU Litija od Zasavske pokrajinske zveze.

          

Vsem nagrajencem ISKRENE ČESTITKE, vsem sodelujočim hvala za lep nastop in tudi za prijetno druženje . Se vidimo naslednje leto.

V imenu organizatorja Iva Slabe

Foto: Milan Amon

Slike v fotogaleriji

DU Litija

Naslov:
Jerebova ulica 3,
1270 Litija

Telefoni:
01 89 83 923
0590 32 106
040 983 988

E-mail:
info@dulitija.si

TRR: SI56 6100 0000 9412 063 pri Delavski hranilnici
Število ogledov:
1305958

© 2010-2015 Društvo upokojencev Litija | Ureja Martina Kralj, oblikovanje in postavitev Adi Slabe