Teden citrarskih nastopov

Za nami je naporen, a nadvse uspešen teden,saj smo imeli poleg svojega letnega koncerta še dva zelo uspešna nastopa.
Začnimo s soboto, 21. maja, ko smo se litijski citrarji Srebrne strune DU Litija, letos že drugič udeležili prireditve ˝S citrami po Domžalah˝. Prireditev je potekala na tržnici v Domžalah. Tam se nas je zbralo okoli 110 citrarjev iz vse Slovenije. Uvod v prireditev so pripravili naši profesorji, ki sestavljajo slovenski citrarski kvartet, nato pa smo se citrarji razkropili po različnih krajih Domžal, kjer je imela vsaka skupina svoj nastop. Naša skupina se je predstavila na prostoru pred nekdanjo veleblagovnico Vele Domžale. Tam smo v enournem programu igrali mimoidočim poslušalcem. Poleg igranja pa smo zraven tudi zapeli. Z nami je bil tudi letos naš Mato Savšek, ki je s svojim glasom navdušil poslušalce.
V torek, 22. maja 2018, pa smo se v dvorani KC v Litiji predstavili s svojim 9. koncertom Večer s citrami in gosti.

Program je bil pester, tudi zahteven, toda ob pomoči naše umetniške vodje Anite Vršec in profesorja Napreta, nam je uspelo.

Tokrat sta nam koncert popestrila mlada pevca Vita Kralj in Miha Zagmajster, ki sta s solotočkama in skupnim duetom navdušila poslušalce. Velik aplavz je požel tudi naš starosta, odličen pevec, Mato Savšek. Nepozabni trenutki ob čudovitih zvokih violine našega profesorja Petra Napreta in nekoč njegove učenke, danes priznane citrarke, Janje Brlec, pa so v naših srcih odmevali s ponosom in hvaležnostjo za njun nastop.

Hvala vsem članom orkestra Srebrne strune, voditeljici Janji Turšič in hvala iz srca naši Aniti Veršec, ki vztraja z nami in nam v naših zrelih letih s svojo energijo utira pot v prelep svet citrarskih zvokov.

Hvala tudi obiskovalcem . Vedno smo veseli polne dvorane in veselimo se že našega snidenja na 10. jubilejnem koncertu.

Zaključek našega pomladnega nastopanje pa je bilo sodelovanje na 6. slovenskem citrarskem večeru v Brežicah, 24. maja 2018. Ponosni smo bili, da smo med več kot 100 citrarji iz vse Slovenije, v prelepi in akustični Viteški dvorani brežiškega gradu, zaigrali tudi mi. Z nami je znova zapel tudi Mato Savšek in doživel bučen aplavz.

 

Zapisala: Mili Penčur

 

DU Litija

Naslov:
Jerebova ulica 3,
1270 Litija

Telefoni:
01 89 83 923
0590 32 106
040 983 988

E-mail:
info@dulitija.si

TRR: SI56 6100 0000 9412 063 pri Delavski hranilnici
Število ogledov:
1305999

© 2010-2015 Društvo upokojencev Litija | Ureja Martina Kralj, oblikovanje in postavitev Adi Slabe