Jubilejni koncert

V četrtek, 30. maja 2019, smo v polni dvorani Kulturnega centra v Litiji, člani citrarskega orkestra SREBRNE STRUNE, pripravili že 10. jubilejni koncert, pod taktirko in dušo našega orkestra prof. Anite Veršec.

Priprave na letošnji koncert so se začele že kmalu po novem letu, ko smo pripravljali in zbirali gradivo za vsa pretekla leta našega delovanja. Vsa ta dogajanja so bila upodobljena na DVD-ju, za kar sta odlično poskrbela Iva in Adi Slabe in udeležencem predstavljena pred pričetkom koncerta.

Rdeča nit koncerta pa je bila pesem MARIJE AHAČIČ POLLAK – TEČEJO, TEČEJO NITKE - s katero smo želeli povedati, kako nam vsem hitro mineva čas in moči. Vse to še kako dobro opazimo v našem orkestru, katerega je v času delovanja zapustilo že kar nekaj naših članov prav zaradi zdravstvenih težav, ki pridejo z leti.

Vendar po obisku sodeč in odzivu po koncertu je bil naš letošnji koncert še posebno čustven. Seveda pa so naš koncert popestrili tudi vrhunski citrarji Slovenskega citrarskega kvarteta, saj so se našemu povabilu z veseljem odzvali. To so; prof. Anita Veršec, prof. mag. Janja Brlec, prof. Peter Napret in prof. Tomaž Plahutnik. Pokazali so nam, kako igrajo mojstri tega našega instrumenta.

Prav tako so navdušile mlade pevke – SESTRE KRALJ – VITA, LIZA in META. Tudi pevca Beti in Janez Prašnikar, sta ob spremljavi citer z lepimi slovenskimi melodijami navdušila poslušalce, sedla v naše duše in polepšala ta majski večer.

Vsem, ki so nam kakorkoli pomagali pri pripravi samega koncerta, s finančnimi sredstvi, materialu ali delom, se člani orkestra iskreno zahvaljujemo. Tudi v prihodnje si, želimo še, da bi naše ustvarjanje teklo v enakih najlepših melodijah, druženju in prijateljstvu.

Mili Penčur

 

DU Litija

Naslov:
Jerebova ulica 3,
1270 Litija

Telefoni:
01 89 83 923
0590 32 106
040 983 988

E-mail:
info@dulitija.si

TRR: SI56 6100 0000 9412 063 pri Delavski hranilnici
Število ogledov:
1600763

© 2010-2015 Društvo upokojencev Litija | Ureja Martina Kralj, oblikovanje in postavitev Adi Slabe