Ponovno smo se zbrali

Tako kot lanskega junija, smo tudi letos, po rahljanju ukrepov zaradi epidemije, organizirali srečanje Mešanega pevskega zbora DU Litija. Dobili smo se 27. maja v gostilni Kovač. Imeli smo delovni sestanek s kosilom in sprostitev ob živi glasbi.
V uvodu sta pevce pozdravila naša predsednica Irena Kramar in predsednik zbora, g. Franci Majcen. Besedo je nato predal Ivi Slabe, ki je pevce je seznanila s projekti, ki nas čakajo do novega leta. Nekaj nastopov bo potrebno nadoknaditi zaradi lanskega izpada, še posebej pa se moramo pripraviti na slavnostno akademijo ob 70 letnici našega društva.
Vsi pevci smo bili cepljeni, zato je moja odločitev, da se v juniju pričnemo »upevati«, ali drugače, da se pripravimo na jesenske, zelo aktivne vaje. Vesela sem bila, da se je srečanja udeležila večina pevcev, ki se prav tako kot sama zavedajo, da je pred nami zahtevna sezona. V letu dni smo izgubili pet članov zbora. Tri pevke so se za vedno poslovile, dva člana pa sta se odločila prekiniti s prepevanjem. Pri Mavrici se je število pevk tako zmanjšalo, da bomo zmogle zgolj troglasno petje, dokler se situacija ne izboljša. Tudi pri mešanem zboru so nastale težave. Ostala sta zgolj dva basista in potrebno bo poiskati zunanjo pomoč.
Pevci so informacije sprejeli zelo pozitivno in nihče ni imel nobene pripombe. Zagotovili so, da bodo redno obiskovali vaje, da naloge opravimo čim bolje.
Po vseh informacijah, smo skupaj nazdravili na uspešnejšo in neprekinjeno sezono 2021/22, tako vaj, kakor tudi nastopov.
Ob tej priliki smo se spomnili tudi slavljencev, ki v letu 2021 praznujejo okrogli jubilej. Kar tri pevke, Milena Koprivc, Angelca Zupan in bivša pevka Mari Češek, so dopolnile 80 let. Njo smo presenetili z obiskom in torto v domu Tisje, teden dni nazaj.
Trojico okroglih jubilejev je dopolnil Ivan Šircelj, ki bo v septembru praznoval 70. rojstni dan. Slavljence smo skromno obdarili in jim ob torti, na kateri je bil seštevek njihovih let in imena, zapeli Vse najboljše! Za dodatno dobro voljo sta poskrbela naša instrumentalista Dušan in Peter. Zaplesali smo in videlo se je, kako so pevci to srečanje komaj čakali.
Z junijem pa smo pričeli tudi z vajami, ki potekajo ločeno, ob torkih ženski del, ob sredah moški del. Dolžina vaj je odvisna, kako dolgo zdržijo glasilke, ki so imele dolgo pavzo. Potrebno je začeti počasi in ne na silo. Ko ne gre več, vaje zaključimo.
Vem, da nam bo s trmo, vztrajnostjo in pozitivno energijo uspelo, čeprav je bilo začeti skoraj znova težko. Želimo si le, da nas spet kaj ne preseneti.

  Marjana Kolar, zborovodkinja

 

DU Litija

Naslov:
Jerebova ulica 3,
1270 Litija

Telefoni:
01 89 83 923
0590 32 106
040 983 988

E-mail:
info@dulitija.si

TRR: SI56 6100 0000 9412 063 pri Delavski hranilnici
Število ogledov:
1825988

© 2010-2015 Društvo upokojencev Litija | Ureja Martina Kralj, oblikovanje in postavitev Adi Slabe