ZAKLJUČEK BRALNE ZNAČKE

V programu Literarne skupine v našem društvu je že vrsto let tudi Bralna značka.Zadnja štiri leta beremo v sodelovanju s Knjižnico Litija, ki pripravi celoten izbor in nam ga na našo željo vsako leto pred pričetkom tudi predstavi. Tako je odločitev, kaj bomo brali, za vse nas lažja.

Izbor letošnje Bralne značke, ki ima uraden naziv Srčni bralec/ bralka, so bili slovenski avtorji, ki so nas, starejše bralce razveselili. Malo zato, ker so nas spomnili na leta obveznega šolskega branja , še bolj pa zato, da smo se seznanili s celo vrsto novih piscev, med katerimi smo lahko resnično našli tisto, kar nam je bilo všeč.

Bralno značko je v naši skupini zaključilo 13 bralcev, kar je lep rezultat. Podelitev priznanj je potekala 24. aprila s predstavitvijo pisateljice Bronje Žaklj in njene knjige Belo se pere na devetdeset. Sama knjiga je pretresljiv opis avtoričinega življenja, ki se je dotaknil slehernega izmed nas, saj smo tudi sami živeli v časih prejšne države in tako podoživljali svoje otroštvo in mladost.

Sama avtorica je s svojo pripovedjo o sebi in knjigi dokazala, da ni samo vešča pisane besede, da je močna osebnost, ki ve kaj hoče in se z vsemi močmi in z velikim optimizmom bori ne le z boleznijo, pogumno in uspešno se bori tudi z vsem, kar prinaša življenski vsakdan.

Lepo doživetje tega večera pa je nadgradila tudi knjižna nagrada in priznanje, ki ga je podelila vodja tega projekta Mateja Premk.

Iva Slabe

 

DU Litija

Naslov:
Jerebova ulica 3,
1270 Litija

Telefoni:
01 89 83 923
0590 32 106
040 983 988

E-mail:
info@dulitija.si

TRR: SI56 6100 0000 9412 063 pri Delavski hranilnici
Število ogledov:
1600778

© 2010-2015 Društvo upokojencev Litija | Ureja Martina Kralj, oblikovanje in postavitev Adi Slabe