Podelitev priznanj

Bralkam in bralcem BRALNE ZNAČKE Društva upokojencev Litija

 BRALNA ZNAČKA Društva upokojencev Litija je zaključila svoje prvo leto branja domače in svetovne literature. Deluje v okviru Literarna skupine Kulturne sekcije, vodi pa jo naša članica, dolgoletna profesorica slovenskega jezika, Milena Dimec.
Člani se srečujemo enkrat mesečno, si preberemo svoje prispevke, se pogovorimo o prebranih knjigah in ob zaključku tudi zapojemo ali ustvarimo kakšen plakat, ki opozarja in vabi ostale člane društva. Redno nas je prisotnih med 12 in 15 članov, prebrali smo 42 različnih proznih del, mnoge od knjig pa so prav zaradi izmenjanih mnenj prišle večkrat na vrsto.
V ponedeljek, 21. novembra 2011, smo bili gostje Knjižnice Litija, ki nam je ob dnevu slovenskih splošnih knjižnic podelila priznanja. Večer je potekal v prijetnem vzdušju ob čaju in pecivu, toplem pozdravnem nagovoru direktorice Andreje Štuhec in odličnem razgovoru z gostom, domačinom, pisateljem Jožetom Sevljakom. Razgovor je vodila Milena Dimec, ki je znala iz našega gosta izvabiti vse tisto, kar ga najbolj označuje in navdihuje pri pisateljevanju. Oba sta bila deležna iskrenega aplavza in vseh nas se je njuna beseda močno dotaknila.
Srčnim bralkam, bilo nas je 22 in dvema srčnima bralcema sta priznanja podelila gospod Sevljak in gospa Štuhec, za popestritev pa so poskrbele pevke ženskega pevskega zbora Društva upokojencev Mavrica, pod vodstvom Ivana Kolarja.
Za vso izkazano pozornost, za doživetje večera toplih občutkov, pa sva se vsem sodelavcem knjižnice in sodelujočim v programu zahvalila predsednik društva Janez Kres in vodja Kulturne sekcije Iva Slabe.
V četrtek 24. novembra bo program prvega leta BRALNE ZNAČKE zaključen z obiskom knjižnega sejma v Ljubljani in potem bomo pričeli drugo leto s še z večjim navdušenjem.

Iva Slabe


 

© 2010-2015 Društvo upokojencev Litija | Ureja Martina Kralj, oblikovanje in postavitev Adi Slabe