DNEVI MEDGENERACIJSKEGA SOŽITJA ZDUS

Zveza društev upokojencev Slovenije je skupaj s partnerji tokrat prvič organizirala Dneve medgeneracijskega sožitja, od 14. do 16. maja, na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Program je bil zelo pester, tako na strokovnem kot kulturno ustvarjalnem področju. Sodelovala so društva upokojencev vseh trinajstih regij. Prireditev se je pričela s slavnostno otvoritvijo, s pozdravnimi govori in bogatim kulturnim programom, kjer je še posebej navdušila Promenada oblačilne kulture 19. in 20. stoletja.
Tudi DU Litija je bilo aktivno na kar nekaj prireditvah. Milena Dimec in Jelka Zajc sta v torek ves dan izvajali delavnice, kjer sta prikazali preprosto kaligrafijo in izdelavo slik iz semen in imele ves dan polne roke dela.
Ivan Blažič (Vače) je na ZDUS-ovi stojnici prikazal, kaj vse člani, ki se udeležijo rokodelskih delavnic v Hotelu Delfin, izdelajo ali se naučijo. Njegovo področje je izdelovanje voščilnic v pick point tehniki, ki zahteva veliko natančnost in potrpljenja. Zanimive so bile tudi razstave društev iz vse Slovenije. Na Odru sožitja pa so navdušile plesalke Društva U3 Litija in Šmartno v sodelovanju s članicami DU Litija s country plesno skupino Rodeo.
V sredo so se člani naše Literarne skupine udeležili Uric poezije - srečanje literatov, kjer so svoje pesmi predstavili Mila Grošelj, Slavka Matoz in Ivan Blažič. Mešani pevski zbor DU Litija pa je kot najdlje delujoči zbor v Zasavski regiji sodeloval na 44. srečanju upokojenskih pevskih zborov. Zapeli so z vsem srcem in ponosni smo bili nanje.
Vsi, ki smo prireditve spremljali ali na njih sodelovali, smo preživeli dva lepa dneva na Gospodarskem razstavišču in bili ponosni na vse, kar še znamo, zmoremo in smo pripravljeni deliti z drugimi.


                                                                                          Irena Kramar

 

DU Litija

Naslov:
Jerebova ulica 3,
1270 Litija

Telefoni:
01 89 83 923
0590 32 106
040 983 988

E-mail:
info@dulitija.si

TRR: SI56 6100 0000 9412 063 pri Delavski hranilnici
Število ogledov:
1599918

© 2010-2015 Društvo upokojencev Litija | Ureja Martina Kralj, oblikovanje in postavitev Adi Slabe