TEDEN UPOKOJENCEV

Letos je DU Litija med 25. in 31. majem že četrto leto zapored organiziralo Teden upokojencev.
V soboto, 25. maja 2019, so upokojenski pevski zbori Zasavja in Posavja že enaindvajsetič zapeli na Vačah. Sodelovalo je pet zborov, prireditev pa je potekala ob sodelovanju Društva GEOSS.

     

V ponedeljek smo se zbrali v društvenih prostorih člani Socialne sekcije skupaj s prostovoljkami društva in projekta Starejši za starejše, ki obiskujejo starejše na domu in v domovih starejših občanov v Tisju in Enoti Šmelc. Pregledali smo delo sekcije, ki deluje že 21 let, spomnili smo se predvsem tistih, ki že prav toliko let obiskujejo starejše; to so.Mila Grošelj, ki je bila ustanoviteljica današnje Socialne sekcije, Mari Češek in Ani Ponebšek. Naše prostovoljke obiščejo na leto okoli 500 do 600 starejših občanov. V socialno sekcijo spadajo tudi prostovoljci ustvarjalnih delavnic, ki izdelujejo najrazličnejše izdelke za potrebe društva. Razstavljamo jih na različnih prireditvah v Občini Litija in po vsej Sloveniji. Zelo pomembno je medgeneracijsko sodelovanje. Sodelujemo s šolami in vrtci, kjer jih učimo številnih pozabljenih ročnih spretnosti.

V sredo so se naši športniki pomerili v športnih igrah.

     

V četrtek, 30 maja, pa je bilo še posebej slovesno, saj je naš citrarski orkester Srebrne strune izvedel svoj 10. jubilejni koncert z naslovom Ko strune citer zapojo. Desetletna pot je bila prikazana s filmsko projekcijo, na koncertu pa so sodelovali tudi gostje: Slovenski citrarski kvartet in trio mladih pevk, sestre Vita, Liza in Meta Kralj.

            

V petek, 31.maja, smo se skupaj poveselili ob prijetni glasbi, zabavnih igrah, srečelovu in seveda dobri jedači in pijači na pikniku pri Ribiškem domu. Resnici na ljubo smo si organizatorji želeli boljše udeležbe, s katero bi naši člani izkazali večjo pripadnost društvu.

Zahvaljujem se vsem tistim, ki ste kakorkoli pomagali pri uspešno izvedenem Tednu upokojencev 2019 in seveda tudi vsem, ki ste naše prireditve obiskali.


                                                                                           Irena Kramar

 

 

DU Litija

Naslov:
Jerebova ulica 3,
1270 Litija

Telefoni:
01 89 83 923
0590 32 106
040 983 988

E-mail:
info@dulitija.si

TRR: SI56 6100 0000 9412 063 pri Delavski hranilnici
Število ogledov:
1603203

© 2010-2015 Društvo upokojencev Litija | Ureja Martina Kralj, oblikovanje in postavitev Adi Slabe