Srečanje LLL

V letu 2001 so  tri upokojenska društva na skupnem srečanju podpisala  listino o pobratenju. Društva so ugotovila, da imajo iste aktivnosti, cilje in želje po druženju in da so takšna srečanja koristna in zaželjena. Tako je nastala tudi kratica LLL kar pomeni DU Litija, DU Lesce in DU Loška dolina.

Srečanja so se vrstila vrsto let. Gostitelj je bilo vsako leto eno društvo. Prišlo je obdobje, ko so se srečanja prekinila, predvsem zaradi bolezni in smrti predsednikov DU Lesce in kasneje DU Loška dolina, vendar je želja po druženju še vedbo obstajala.

Tako je v letu 2013 naše društvo vzpostavilo stik z DU Lesce, nakar je DU Lesce dalo pobudo, da se srečanja ponovno oživijo, lani pa smo se na izletu pri gradu Snežnik srečali tudi s predstavniki DU Loška dolina.

Predstavniki upravnega odbora DU Litija smo se 6. novemra 2013 odpravili na obisk v DU Lesce, kjer so bili poleg gostiteljev tudi predstavniki DU Loška dolina.
Po spoznavnem delu so nam člani DU Lesce pripravili celodnevni ogled znamenitosti okoliških krajev. Za zaključek pa smo z vodenim ogledom spoznali staro mestno jedro Radovljice.
Naše srečanje smo sklenili na skupnem kosilu, kjer smo izmenjali izkušnje in delovanje naših društev in pripravili predloge za naslednja srečanja. Vsi smo bili enotnega mnenja, naj se srečanja nadaljujejo, tako v športnem in kulturnem druženju, kot tudi z izleti v njihove kraje z okolico.

Ob zaključku naj povzamem, da so taka družabna srečanja še kako potrebna, saj v teh težkih časih, ki jih preživljamo, dajejo nov zagon in voljo po kvalitetnejšemu življenju.


Dušan Jovanovič,
predsednik društva

 

© 2010-2015 Društvo upokojencev Litija | Ureja Martina Kralj, oblikovanje in postavitev Adi Slabe