Bela krajina,

dežela prijaznih ljudi

Spominska fotografija pred starim vodnjakom

Spominska fotografija pred starim vodnjakom

Zborček naše sekcije je tudi tokrat zapel

Zborček naše sekcije je tudi tokrat zapel

Leto se počasi izteka in v visokogorju je že zapadel sneg. Ena naših zadnjih poti po letošnjem programu sekcije je bila »Ne vemo kam«. Tokrat smo se, v soboto 23. oktobra, podali v Belo Krajino – deželo vinogradov, steljnikov polnih praproti in belih brez, predvsem pa prijaznih ljudi.


Pot nas je vodila preko Ljubljane, Novega mesta do Badovinca na Gorjancih, kjer so nas postregli z belokranjsko pogačo, kavo, čajem in znamenito pijačo »karampampuli«, katero pripravljajo po receptu starega očeta, ki ga je prinesel iz Rusije. Nadaljevali smo proti Metliki, kjer sta nas že čakala vodiča domačina. Pohod smo pričeli pod Bojanjo vasjo in se preko polj in gozdov povzpeli na Krašnji vrh (526 m). Med potjo smo si ogledali kraški jami in vodni požiralnik. Na vrhu Krašnjega vrha stoji razgledni stolp, metliški planinci pa so tu zgradili novo planinsko kočo. Pred tremi leti je bilo tukaj srečanje slovenskih planincev, na katerem smo bili tudi litijski planinci.

Po treh urah hoje smo se pri vasi Radovica vrnili v avtobus in se zapeljali v Grabrovec, kjer smo na kmečkem turizmu Jakljevič imeli zaključek »Ne vemo kam«. Po dobri hrani, pijači in obilo zabavnih iger smo po 18. uri v dobrem razpoloženju zapustili gostoljubne domačine in se po isti poti vrnili domov.

28.10.2010 Marjan Jug
 

© 2010-2015 Društvo upokojencev Litija | Ureja Martina Kralj, oblikovanje in postavitev Adi Slabe