POHOD PO OBRONKIH JABLANIŠKE DOLINE - 5.4.2014

Kot že vrsto let, smo se tudi letos prvo soboto v aprilu člani planinsko pohodniške sekcije DU udeležili tradicionalnega pohoda Po obronkih jablaniške doline. Žal smo pohod opravili v deževnem vremenu. Zaman smo se ozirali v nebo in si želeli, da bi posijalo toplo pomladansko sonce. Veseli smo se podali na pot in kljub temu nam je bilo ob zaključku pohoda lepo.
Zbrali smo se na startu pri gasilskem domu v Zg. Jablanici. Ta pohod vsako leto organizira Društvo za razvoj podeželja LAZ iz Zg. Jablanice in domačini.  Ob plačilu startnine so nam prijazne članice društva ponudile orehove štrukeljčke, razne napitke in domača jabolka. Jabolko je zaščitni znak jablaniške doline. To je krožna pot, dolga 4 ure in poteka iz Zg. Jablanice, Jablaniških Laz, Bukovice, Prelesja, Mamolja, Podmilja, Čebelnika, Zelenca, Dobovca, Gradiš in Zg. Jablanica.
Med potjo so domačini  ponujali razne dobrote in pijačo. Razgledov daleč po naši bližnji in daljni okolici pa zaradi slabega vremena ni bilo. Pot nas je vodila mimo različnih posebnosti in značilnosti teh krajev. Zaključek pohoda je bil na eko kmetiji pr Kokalj v Gradišču, kjer je bilo poskrbljeno za gostinsko ponudbo in kulturni program.

Tudi naslednje leto se bomo z veseljem udeležili tega pohoda, saj vabijo prijazni ljudje in lepote krajev v osrčju Slovenije.


Tekst in fotografije: Nuša Rozman
7.6.2014

© 2010-2015 Društvo upokojencev Litija | Ureja Martina Kralj, oblikovanje in postavitev Adi Slabe