Pohod po Jurčičevi poti

Na pustno soboto, 1. marca 2014,  smo se odpravili na tradicionalni pohod po Jurčičevi poti. Kljub nič kaj obetavni vremenski napovedi se nas je zbralo 24 pohodnikov in z avtobusom smo se odpeljali do Višnje gore, kjer je bil start. Najdaljši postanek smo naredili na Polževem, kjer smo malo pomalicali, popili čaj ali kavo in se nato odpravili naprej, do končne postaje na Muljavi, kjer je rojstna hiša našega pisatelja Josipa Jurčiča. Vso pot pohoda so gostoljubni domačini nudili domače dobrote in dobra volja je bila vsepovsod prisotna. Vsa čast organizatorjem, ki so morali vložiti zelo veliko truda, da so poti očistili padlih dreves in vejevja , ki so marsikje po žledu popolnoma zaprli poti in steze v gozdovih.
Pri Jurčičevi rojstni hiši je bila proslava, na kateri je bil častni govornik priznani alpinist in gornik Viki Grošelj, igrala je pihalna godba iz Ivančne gorice, mladi pa so pripravili zabavni program.
Po proslavi smo se zbrali na avtobusu in se hitro odpravili domov, da smo se lahko udeležili še pustnega karnevala v Litiji.

Francka Mittoni

© 2010-2015 Društvo upokojencev Litija | Ureja Martina Kralj, oblikovanje in postavitev Adi Slabe