Pohod

VELIKA VAS – MORAVŠKI DOM – SLIVNA

Program planinsko pohodniške sekcije DU Litija se nadaljuje, zato se je skupina pohodnikov (24) namenila, da  v soboto, 22. novembra 2014 prehodi pot od Velike vasi do Moravškega planinskega doma na Uštah,  in naprej do Slivne.

V Veliki vasi smo že po nekaj korakih stopili na Domžalsko planinsko pot, ki nas je pripeljala do Grmač. Tu smo se ločili, osem pohodnikov je odšlo proti Goričici, ostali pa po makadamski poti do Moravškega planinskega doma  (http://www.rtvslo.si/tureavanture/planinski-izlet/nov-planinski-dom-v-moravskih-hribih/316950). Pogled na Karavanke in Kamniško Savinjske Alpe, po katerih so sončni žarki risali zimske podobe, nas je navdušil. Narava nam je naklonila sonce.

V domu so nas lepo sprejeli, mi pa smo sklenili, da se tu okrepčamo.Veliko veselje pa nam je naredil planinec in naš prijatelj Silvo Gril. V dom je prišel z namenom, da nas pozdravi in z nami po dolgem času poklepeta.
Napolnili smo želodčke in nazdravili slavljencem, posebno mesto je zavzela osma nulca, ki je obiskala našega Mirkota; nato smo krenili proti Slivni.

Tam sta nas pričakala člana našega društva, zakonca  Kimovec, njuna gostoljubnost je znana daleč naokoli. Zopet smo nazdravili lepemu dnevu in srečanju. Tu smo zaključili pot in odšli domov.

Litija, 25.11.2014
Foto: Nuša Rozman                                                                                     Mila Grošelj

© 2010-2015 Društvo upokojencev Litija | Ureja Martina Kralj, oblikovanje in postavitev Adi Slabe