Po Jurčičevi poti

Jurčičeva hiša na Muljavi

Jurčičeva hiša na Muljavi

Na Pristavi nad Stično

Na Pristavi nad Stično

 

Člani in članice planinske sekcije Društva upokojencev Litija smo vse od začetka letošnjega leta kar se da pohodniško razpoloženi. Izpeljanih je bilo 10 aktivnosti, ki se jih je udeležilo kar 507 ljudi in je po Stanetovih podatkih 200 več kot v istem času pred letom dni.
Na pohod po Jurčičevi poti (vseh udeležencev je bilo okrog 8000) se nas je odpravilo 64 in vsi smo se zbrali na cilju na Muljavi. Pot je bila kar zahtevna zaradi ledene podlage in zmrznjenega snega.
Na Muljavi smo spremljali kulturni program, ki ga je popestrila »libijska godba«, pevci in plesalci. Poslušali smo kratke pozdravne nagovore predstavnikov oblasti turizma in planinstva. Nekaj naših članov je prejelo plakete za 12 kratno udeležbo na pohodih. To so: Viktor Čebela, Andrej Namestnik, Fatima Mušič, Almira Jelnikar, Silvo Grilj, Ana in Jože Kukovica.
Po slovesnosti smo se odpeljali v našo ustaljeno bazo na Pristavo nad Stično, v kmečki turizem Okorn. Po stari navadi je bilo tam zelo veselo. Obiskale so nas tudi tri maškare na čelu s šejkom, ki je na veliko obljubljal nafto s figo v žepu. Razpoloženje so nam iskrile domače punce, od teh sta Milena in Tjaša igrali na harmoniko.
Veselili smo se z Jelko in Viktorjem ob osebnem prazniku, s Kristino pa ob rojstvu novega vnuka. Nadaljujmo v tem stilu in se veselimo novih doživetij.
7.3.2011 Jože Dernovšek
 

© 2010-2015 Društvo upokojencev Litija | Ureja Martina Kralj, oblikovanje in postavitev Adi Slabe