Pohod na Triglav

Dne 5. in 6. avgusta 2011 smo se podali na najvišji vrh »Triglav«, in sicer skupina 14 planincev in planink Planinske sekcije DU Litija - od tega so bile štiri osebe zunanji planinci, glavni vodja skupine pa je bil g. Borut Vukovič, ki je tudi pogosto vodnik pri Planinski sekciji DU Litija.

Prvi dan smo krenili iz Litije s štirimi osebnimi vozili ob 6.00 uri zjutraj do Rudnega polja. Tam smo parkirali osebna vozila in se pogumno vzpeli po zanimivem planinskem pogorju do Vodnikove koče, kjer smo se odpočili in pomalicali. Po polurnem počitku smo pot nadaljevali do planinskega doma na Kredarici. Prvi dan smo hodili cca. 6 ur. Posebno pa smo te planinske lepote občudovali tisti pohodniki, ki smo prvič prehodili to pot, to pa nas je bilo kar 5 pohodnikov.

Prvi dan je bil zelo lep, jasen, tako smo lahko občudovali naše lepe planine že z vrha Kredarice, ko je v poznih popoldanskih urah, sonce zahajalo in so se razgrinjali poslednji žarki ob skalnatem gorovju, kar je bilo prečudovito. Za mene osebno je bil pohod na Kredarico nepozaben doživljaj v planinah.

Naslednji dan smo zarana vsi zadovoljno vstali, pozajtrkovali, nato pa se nas je 11 odpravilo do vrha Triglava. Pot je bila kar težavna, kajti začel je pršiti dež, pa tudi megla se je pojavila. Tri pohodnice oziroma planinke pa smo se vrnile nazaj po isti poti do Vodnikove koče.

Še posebno pa je za čestitati osebam, ki so se prvič podale na Triglav in sicer: Nataša in Danilo, Francka Mittoni ter pogumni 75 letni planinec Drago Petričevič.
Vsa zahvala pa tudi pripada glavnemu vodniku g. Borutu Vukoviču ter pomočniku g. Marjanu Jugu, ki sta lepo poskrbela, da smo se vsi srečno vrnili domov.

Meni osebno pa bo ostal lep spomin na prehojene poti proti Triglavu in nazaj.

 

 

Litija, 15. avgust 2011 Anica Majcen
 

© 2010-2015 Društvo upokojencev Litija | Ureja Martina Kralj, oblikovanje in postavitev Adi Slabe