ZAHOD ZAMNEJALI Z VZHODOM

…. in razglasili tisočega pohodnika

Podgorje pri Sevnični

Podgorje pri Sevnični

Tončkov dom na Lisci ( 948 m )

Tončkov dom na Lisci ( 948 m )

Pri kažipotu

Pri kažipotu

Na vrhu Ješivca ( 934 m )

Na vrhu Ješivca ( 934 m )

Žig Rudenik

Žig Rudenik

Pohod na Kobariški Stol, ki bi moral biti v soboto, 18. junija 2011, je bil že nekaj dni zaradi slabega vremena vprašljiv, vendar se je kljub temu prijavilo 35 pohodnikov. Ob spremljanju vremenske napovedi in razgovoru z domačim vodnikom z Breginja pod Stolom, je bila odločitev za prestavitev ture z zahoda na vzhod Slovenije zelo lahka.

Večina udeležencev je za spremembo izvedela šele v Šentjakobu, ko smo zavili v drugo smer. Manjkali so samo štirje člani, pa še ti so bili predhodno seznanjeni o zamenjavi, kar dokazuje veliko pripadnost planinski sekciji.
Naša zamenjava je bila Lisca, Ješovec in Rudenik (dnevnik Križem kražem po zasavskem hribovju). Že na avtobusu je vodja sekcije razglasil tisočega pohodnika, kar je rezultat velike udeležbe na pohodih v tem letu. Čast je pripadla Mirku Lovšetu, za kar je prejel simbolično nagrado. S hojo smo pričeli že pod Lisco in nadaljevali po markirani Zasavski planinski poti, ki pelje preko Ješovca (934 m), Rudenika (900m), proti Bohorju. Ob nabiranju gob, dobri volji, v lepem sončnem vremenu smo se iz zaselka Rodenik spustili po neoznačenih gozdnih poteh do kmečkega turizma v Podgorju. Prava štajerska kisla juha in postrvi iz domačega bazena so spravile v dobro voljo še zadnjega razočaranca zaradi spremembe ture. V dobrem razpoloženju smo se vračali proti domu z mislimi, tokrat smo mi naravo...
Kobariški stol nas še čaka.


21.6.2011, Marjan Jug
foto: Olga in Ivan Kos
 

© 2010-2015 Društvo upokojencev Litija | Ureja Martina Kralj, oblikovanje in postavitev Adi Slabe