ŠENTJANŽ-POHOD PO POTEH MILANA MAJCNA

17. novembra 2012 se je po oblačnem jutru dan spremenil v raj. Prav tega dne, se je planinska sekcija DU Litija odpravila v Šentjanž in se z 37 člansko ekipo udeležila pohoda v spomin Milana Majcna in Jančija Mevžlja. Že ob prihodu v kraj smo bili prisrčno sprejeti. Predsednica TD Petra Majcen nas pred odhodom pozdravila, njej se je pridružila še Cvetka Jazbec, in sta nas spremljali na pohodu. Cvetka nam je na posameznih točkah razložila njihov pomen (obmejni kamen na bivši okupacijski meji, spominsko obeležje na Murncah, posvečeno obema junakoma).
Na celotni poti je vladalo sproščeno vzdušje, ki so ga domačini nenehno podpirali s hrano in pijačo, za vsakogar po željah.

Po skoraj 4-urnem pohodu, smo se zbrali v kulturnem domu, kjer smo bili spet deležni lepega sprejema in malice z ustrezno tekočino brez omejitve.
V tem domu smo tudi mi imeli slovesnost. Mila je z izbranimi nagovori čestitala za rojstne dneve: Anici Ma., Anici Me. , Mirotu l., in Jožetu D., Almiri pa se je zahvalila za njen prispevek k praznovanju 20-letnice delovanja naše sekcije. Naši pevci so s sodelovanjem ostalih zapeli pesmi v čast slavljencem. Na koncu pa so s partizansko pesmijo dali piko na »i« spominskemu pohodu.

Od prijaznih ljudi iz Šentjanža smo se poslovili z obljubo, da se še vidimo.
Na poti domov, smo se ustavili v Gabrovki, kjer nas je Breda pogostila s kavico.

Tekst in fotografije: Jože Drnovšek
 

© 2010-2015 Društvo upokojencev Litija | Ureja Martina Kralj, oblikovanje in postavitev Adi Slabe