Svečana akademija 12. junija 2012

Pred pričetkom akademije

Pred pričetkom akademije

Drugi predsednik Ludvik Kofol

Drugi predsednik Ludvik Kofol

Nastop MePZ

Nastop MePZ

Organizator prireditve Janez Kres

Organizator prireditve Janez Kres

Pevska skupina sekcije

Pevska skupina sekcije

Podelitev priznanj

Podelitev priznanj

Predsednik Stane Jerebič

Predsednik Stane Jerebič

Predsednika sekcije pn PD Litija

Predsednika sekcije pn PD Litija

Prvi predsednik Viktor Čebela

Prvi predsednik Viktor Čebela

20. LET PLANINSKE POHODNIŠKE SEKCIJE


Planinska sekcija DU Litija je bila ustanovljena 12. junija 1992, na seji Zveze društev upokojencev takratne občine Litija-Šmartno in je takoj začela z aktivnostmi. Pobudnika za ustanovitev sta bila takratni predsednik Zveze društev upokojencev Litija Stane Upelj in predsednik Planinskega Društva Litija Albin Jesenšek.

Viktor Čebela je sekcije zelo uspešno vodil prvih deset let. V prvem letu delovanja so opravili že 8 pohodov, nato pa se je število pohodov iz leta v leto stopnjevalo. Z leti so pričeli tudi z vzponi v visokogorje in jim je uspel celo vzpon na tri tisočaka Gross Hafner. V dvajsetletnem delovanju je na pohodih sodelovalo preko 28.700 udeležencev, kar je povprečno 41 na posamezni izlet. Leta 2002 je vodenje sekcije za dve leti prevzel Ludvik Kofol. Od leta 2004 pa sekcijo uspešno vodi Stane Jerebič.

V počastitev jubileja je društvo, 12. junija 2012, v dvorani Kulturnega centra v Litiji priredilo svečano akademijo. Vsi obiskovalci so prejeli glasilo Planinskega društva Litija PRUSIK, ki je v celoti posvečen 20. obletnici delovanja planinske sekcije. V njem je veliko napisanega od nastanka sekcije, številne aktivnosti sekcije, s številnimi fotografijami, ki prikazujejo utrinke s pohodov.

Med kulturnim programom, ki so ga popestrili nastopajoči, so govorniki podrobno opisali zgodovino in delovanje sekcije.

Na akademiji je bilo pohodnikom planinsko pohodniške sekcije, za 20. letno uspešno delovanje, podeljena pisna zahvala upravnega odbora DU Litija.

Potrebno je omeniti, da sekcija že od same ustanovitve uspešno sodeluje s Planinskim društvom Litija, s katerim organizirajo tudi skupne pohode.

Akademija so sklenili s prijetnim druženjem pohodnikov in njihovih podpornikov, pa tudi z obujanjem spominov na prehojene poti in načrtih za prihodnje.

Vsi si želimo nadaljevanja aktivnosti članov te sekcije, želimo jim veliko veselja in užitkov pri vseh nadaljnjih vzponih. Vabimo tudi nove pohodnike, da se jim pridružijo na njihovih poteh !


Dušan Jovanovič
Foto: Milan Amon

Povezava: http://www.seniorji.info/IZLETI_IN_SPORT_20_let_planinske_sekcije_DU_Litija
 

© 2010-2015 Društvo upokojencev Litija | Ureja Martina Kralj, oblikovanje in postavitev Adi Slabe