DELAMO KOLIKOR JE MOGOČE

Ko smo 1. junija znova odprli vrata DU Litija, smo bili prepričani, da nam bo uspelo izpeljati načrtovane naloge, vsaj iz druge polovice leta. Iz dneva v dan pazljivo spremljamo dogajanja glede korona virusa, ki znova kaže zobe in, žal, omejuje dejavnosti, predvsem v zaprtih prostorih. Res da naši prostori niso veliki in za dejavnosti, ki zahtevajo malo večje skupine niso primerni, se pa trudimo, da potekajo srečanja manjših skupin, delavnice z omejenim številom prisotnih in redna vodstvena dejavnost, medtem ko smo morali za pevce poiskati primernejše prostore. Tudi na srečanja s člani, ob upoštevanju varnostnih navodil.

Sestali so se tudi člani literarne skupine in se pogovorili o predstavitvi knjižice, ki so jo dali natisniti spomladi, poiskali bodo primeren termin in prostor. Knjižico lahko kupite tudi v pisarni društva. Pripravljajo tudi strokovno ekskurzijo z literarno vsebino na Gorenjsko v Finžgarjev rojstni kraj Doslovče in k Prešernovi rojstni hiši v Vrbi.

Člani ustvarjalnih delavnic izdelujejo čestitke, ki jih ob okroglih obletnicah pošiljamo članom, organizirali bodo tudi druge delavnice.

Po preudarku smo se člani UO odločili, da bodo nekatere naloge počakale na boljše čase, tako tudi srečanje STAREJŠIH OD 80 LET, ki veljajo za najbolj rizično skupino. Prav zato letošnje srečanje odpade.

Veliko pestrejše pa je v pohodniški skupini, ki ob ustreznih ukrepih NJZja, uspešno izvaja svoje aktivnosti in jim lahko sledite tudi v Občanu in na spletni strani.

Tudi izletniška sekcija pripravlja nekaj izletov, o čemer bomo sproti obveščali na spletni strani in na oglasni deski.

Sestajali se bodo člani manj številčnih skupin Optimisti in Čaj ob petih. Lahko se jim pridružijo tudi novi člani.

Tudi prostovoljci projekta Starejši za starejše bodo, po predhodnih dogovorih, obiskovali starejše občane, se z njimi pogovarjali in jim nudili potrebno pomoč. Saj je osamljenost prav pri tej populaciji pogosto prisotna.

Na upravnem odboru se pogovarjamo tudi o tem kako prihodnje leto obeležiti 70. letnico obstoja društva.

Želim, da skupaj optimistično in zdravo preživimo preostanek leta. Lep pozdrav !

 

 Irena Kramar, predsednica

 

DU Litija

Naslov:
Jerebova ulica 3,
1270 Litija

Telefoni:
01 89 83 923
0590 32 106
040 983 988

E-mail:
info@dulitija.si

TRR: SI56 6100 0000 9412 063 pri Delavski hranilnici
Število ogledov:
1627119

© 2010-2015 Društvo upokojencev Litija | Ureja Martina Kralj, oblikovanje in postavitev Adi Slabe