DINAMIČNO PRVO POLLETJE

Leto 2018 smo v društvu pričeli s pripravami na volite novih organov društva za štiriletno mandatno obdobje. To nam je tudi uspelo, saj smo na zboru članov 29. marca izvolili novo vodstvo in člane organov društva. Po dveletnem mandatu za predsednico, sem ponovno sprejela funkcijo predsednice, saj mi s pomočjo aktivnih članov društva uspeva, da društvo uspešno deluje.

Vse sekcije društva poleg utečenih dejavnosti stalno iščejo programe in novosti, da bi zadovoljili interese naših članov.

Kulturna sekcija dobro deluje, saj so člani literarne skupine v  mesecu marcu pripravili, kar tri prireditve, obiskali so varovance v obeh domovih starejših, ter večer s člani literarne skupine v Muzeju. Odpravili so se na ekskurzijo po Cankarjevi mladostni poti na Vrhniko. Izdali so fotoknjigo z incialkami in zapisi o Savi. Člani ženskega in mešanega pevskega zbora in citrarskega orkestra so vadili in se pripravljali na prireditve v maju.

Članice socialne sekcije in prostovoljke projekta Starejši za starejše so obiskovale starejše in se z njimi pogovarjale in jim polepšale dneve. Starejšim od 80 let in članom ob okroglih obletnicah smo pošljali voščilnice ob rojstnem dnevu in jim s tem popestrili njihov praznik. Vsako prvo sredo v mesecu je v društvenih prostorih potekalo merjenje tlaka in holesterola.

Letošnje ustvarjalne delavnice so bile tri: izdelava rož lesenk, velikonočni okraski (suho filcanje) in kvačkanje. S svojimi izdelki so okrasili društvene prostore. Prav tako so se pripravljali na majske prireditve.

Športniki trenirajo in se pripravljajo za tekmovanja v Zasavski pokrajinski zvezi, sodelovali bomo v kegljanju, balinanju, pikadu in šahu in na tekmovanje v Tednu upokojencev.

V planinsko pohodniški sekciji so vsako drugo soboto z veseljem nadaljevali pohode po predvidenem programu. Izletniška sekcija je organizirala praznovanje dneva žena in 40 mučenikov, pa tudi zanimiv izlet v San Marino.

Tudi kadrovska komisija je delovala na več področjih, organizirala je delo, da so volitve potekale po pravilih, pripravila je predloge za podelitev priznanj, trudijo se pri pridobivanju novih članov, skrbi za obveščanje  o delu društva, urejanje spletne strani in za pisanje kronike društva.

Letos praznujemo 20 LET SOCIALNE SEKCIJE (1998 – 2018)

V leto 1998 sega začetek organiziranega delovanja s pobudnico, ustanoviteljico in vodjo, Milo Grošelj, ki je še vedno aktivna članica. To je čas prostovoljstva, nesebične in strokovne pomoči, obiskov, pogovorov…Njeni člani so »nevidni in neslišni«, a zelo pomembni in nepogrešljivi, saj poznajo razmere naših članov, njihove potrebe, želje in socialne razmere.

Humanitarnost je dobila uradno podporo s priznanjem društva kot humanitarne organizacije v letu 2017.

V prazničnem tednu upokojencev so prostovoljci obiskali več kot 30 starostnikov in jim polepšali dneve. Obiske bodo nadaljevali vse do novega leta.

Že tretje leto smo organizirali teden upokojencev, ki se je odvijal od nedelje 20.maja do petka 25.maja. Pripravili smo pester in zanimiv program dogodkov, odziv članov je bil dober, saj je lahko vsakdo našel nekaj zanimivega zase.

V nedeljo 20. maja, smo s srečanjem v Kulturnem centru proslavili 20. obletnico srečanj upokojenskih pevskih zborov Zasavja in Posavja. V preddverju smo pripravili razstavo slik, fotografij in društvenih izdelkov naših članov in s celotnim programom pripravili svečan dogodek.

V ponedeljek, 21.maja, smo povabili v goste DU Maribor Tabor na prijateljsko srečanje. Sprejeli smo jih v Kulturnem centru, jih nato odpeljali v Muzej in na ogled rudnika Sitarjevec, in se nazadnje poveselili na skupnem kosilu in družabnem srečanju.

V torek, 22.maja ob 20 uri je bil v Kulturnem centru čudovit koncert citrarskega orkestra »Srebrne strune«, ki vsako leto napolni dvorano KC.

Sreda, 23.maja, je bila namenjena športu, kegljanju in balinanju.

Četrtek, 24. maja, je bil namenjen medgeneracijskemu sodelovanju, saj so nas obiskali otroci iz vrtca Ribice.

V petek, 25. maja, je bilo družabno srečanje članov društva pri Ribiškem domu, ob srečelovu, jedači in pijači smo se ob glasbi zavrteli do večernih ur.

Preko celega tedna smo obiskovali starejše in bolne člane.

Letos smo se udeležili tudi na srečanja članov Zasavske pokrajinske zveze društev upokojencev, ki je bil na bazenskem kompleksu Aqua Roma v Rimskih Toplicah; pripravili so pester in zanimiv program.

Pričelo se je že poletje, v katerem bomo malo upočasnili aktivnosti za člane ker vročina zahteva počitek in lahkotnejši tempo. Kot pretekla leta bodo pohodniška in izletniška sekcija v vročini pripravile manj naporne izlete v hladnejše kraje, kulturna sekcija pa nas bo popeljala na večerno predstavo poletnega gledališča na Studenec. Vodstvo društva pa bo aktivnosti načrtovalo že za jesen. Članom društva želim prijetne poletne dni.

Vabim pa tudi upokojence, ki še niste vključeni v društvo: Vključite se, ne bo vam žal, saj bo vsak našel kaj zase.

Irena Kramar, predsednica društva

 

DU Litija

Naslov:
Jerebova ulica 3,
1270 Litija

Telefoni:
01 89 83 923
0590 32 106
040 983 988

E-mail:
info@dulitija.si

TRR: SI56 6100 0000 9412 063 pri Delavski hranilnici
Število ogledov:
1259340

© 2010-2015 Društvo upokojencev Litija | Ureja Martina Kralj, oblikovanje in postavitev Adi Slabe