Delo društva upokojencev v prvem četrtletju 2017

Tudi letos smo se in se bomo še naprej prostovoljci društva upokojencev trudili za vas, drage članice in člani društva.

Člani Društva upokojencev Litija, smo se marca zbrali na letnem zboru članov.

Obravnavali smo poročilo o poslovanju, finančno poročilo, poročilo Nadzornega odbora, sprejeli program dela in finančni načrt za leto 2017.

Podelili smo 13 priznanj članom za večletno prizadevno in uspešno delo.

Kulturna sekcija je dobro delovala. Pevska zbora sta pridno vadila, saj sodelujeta na številnih prireditvah v društvu in tudi širše v samem mestu in občini.

Glavna prireditev obeh pevskih zborov bo 19. srečanje upokojenskih pevskih zborov Zasavja in Posavja na GEOS-u.

Literarna skupina je v mesecu februarju za kulturni praznik gostovala v Domu Tisje, s pripovedjo »Moja najljubša«, recitirali smo pesmi znanih slovenskih avtorjev. Nadgradnja prireditve v Kulturnem centru je bila predstavitev umetniških fotografij Milana Amona.

V mesecu marcu je literarna skupina pripravila kulturni dogodek v Muzeju, s katerim smo počastili oba praznika žensk. Obudili smo spomin na ženske, ki so pustile sledi, to so ženske v naši okolici in se srečujemo z njihovo dediščino. Franja Potokar, Mira Pregelj, Pavla Voje, Mira Rojc in Darinka Ribič.

Skupaj s knjižnico je organizirala bralno značko, kjer so bralci srečali s prevajalko Tino Mahkota, s pesmimi pa so se predstavili tudi Litijski novodobni pesniki.

Naši citrarji pridno vadijo in se pripravljajo na koncert Citrarskega orkestra ki bo 31. maja v Kulturnem centru Litija.

V Ustvarjalnih delavnicah so v mesecu februarju in marcu izdelovali: lesene zapestnice, keramične izdelke, rože iz najlonk, slikali na steklo, izdelovali voščilnice; mnogo njihovih izdelkov je bilo uporabljenih v društvene potrebe. Izdelke razstavljajo na različnih prireditvah in stojnicah v naši Občini.

Socialna sekcija deluje kot že vrsto let. Naše prostovoljke obiskujejo člane v domu Tisje, enoti SVC, bolne na domu in člane, ki so stari več kot 80 let. Vsako prvo sredo v mesecu, v sodelovanju z RK medicinska sestra meri sladkor v krvi in holesterol.

V društvu se trudimo, da tudi naši najstarejši člani in bolni čutijo pripadnost društvu. Starejšim nad 80 let in okroglih obletnicah z voščilnico ob rojstnem dnevu popestrimo njihov praznik. Naše prostovoljke jih obiščejo na domu, se z njimi pogovarjajo in jim polepšajo dan.

Nadaljevali smo tudi z projektom »Starejši za starejše«, za boljšo kakovost življenja doma. Koordinatorka Ani Ponebšek s svojimi prostovoljkami obiskuje starejše nad 69 let.

Pogovorna skupina Optimisti in Čaj ob petih sta se srečevali ob torkih v prostorih društva, si krajšali čas s pogovori in raznimi ročnimi deli.

Športniki so uspešno nadaljevali začrtano pot rekreacije. Organizirali so tekmovanje v šahu v okvirju ZPZ in sodelovali na tekmovanjih ZPZ v različnih športih. Na povabilo DU Litija sta se kegljaški ekipi ženske in moški sestali na prijateljskem srečanju z ekipama DU Postojna.

Šahisti se redno dobivajo v DU, kjer potekajo redni turnirji, saj je vsa pozornost šahovske sekcije usmerjena na organizacijo ekipnega državnega prvenstva v šahu, ki bo letos v Litiji.

Planinsko pohodniška sekcija tudi v mrzlih zimskih dneh ni počivala, izvedli so vse pohode, ki so si jih zadali v programu prvih štirih mesecih.

Izletniška sekcija je za 8. marec proslavila kar dva praznika, dan žena in štirideset mučenikov. V gostilni Pri Rozi so se po dobrem prazničnem kosilu še zavrteli ob zvoku harmonike.

V aprilu so se podali na izlet v sosednjo Hrvaško, obiskali so Reko, Trsat in Opatijo.

Komisija za kadrovska vprašanja se je trudila za pridobivanje novih članov, skrbela za obveščanje o delu društva, urejanje spletne strani in pisanje kronike društva.

Pripravila predloge za priznanja zaslužnim članom društva.

Tudi letos smo pripravili aktivnosti za Teden upokojencev, ki bo od 29.5 do 3.6.2017, teden bo popestril aktivnosti pomladnih dni, o programu bomo pravočasno obveščali na oglasni deski, na spletni strani in v Občanu.

Dragi upokojenci, pridružite se nam, saj bo vsak našel kaj zase, v družbi sovrstnikov je življenje lepše in pestrejše.

HVALA vsem, ki se s svojim prostovoljnim delom trudite za naš člane.

Naj vam prihajajoči topli dnevi pogrejejo srce in dušo.

Irena Kramar, predsednica društva

 

DU Litija

Naslov:
Jerebova ulica 3,
1270 Litija

Telefoni:
01 89 83 923
0590 32 106
040 983 988

E-mail:
info@dulitija.si

TRR: SI56 6100 0000 9412 063 pri Delavski hranilnici
Število ogledov:
1305915

© 2010-2015 Društvo upokojencev Litija | Ureja Martina Kralj, oblikovanje in postavitev Adi Slabe