Delo društva v devetih mesecih in načrti do konca leta

Leto 2018 se počasi izteka in v društvu upokojencev smo v teh devetih mesecih, za člane društva pripravili kar nekaj prireditev, kulturnih, športnih, obiskov občank in občanov, izletov in pohodov, ter ustvarjalnih delavnic. Zato vas želim seznaniti z delom društva v zadnjih devetih mesecih in načrtih do konca leta.

Vse sekcije se z vso močjo trudijo, da bi zadovoljili interese naših članov.

Letos je bila podeljena pisna zahvala društva, za 20 letnico delovanja socialne sekcije, katere ustanoviteljica je bila Mila Grošelj. S pomočjo prostovoljk obiskujejo starejše na domu in v domovih starejših občanov.

1. SOCIALNA SEKCIJA, je ena najstarejših oblik našega društva, skozi vse leto se izvajajo programi: Projekt ZDUS »Starejši za starejše«, za obiske na domu, Optimisti, so člani, ki se združujejo v pogovorni skupini, dobijo se enkrat tedensko. Druga pogovorna skupina je Čaj ob petih. Ustvarjalne delavnice so oblika druženja, izdelovanje voščilnic (vsako leto jih izdelajo cca 500) pišemo jih vsem članom nad 80 let in za okrogle obletnice ter priložnostna darila.

Stalne dejavnosti socialne sekcije so: Obiski članov DU v Domu Tisje, obiski bolnih na domu .Srečanje starejših od 80 let je enkratna vsako letna dejavnost, ki se zgodi oktobra s kulturnim programom in pogostitvijo. Medgeneracijsko sodelovanje, kjer sodelujemo z osnovnimi šolami in vrtci. Letovanjem članov društva. Merjenje holesterola, sladkorja in krvnega tlaka poteka v sodelovanju z Rdečim križem. Sodelovanje z novo enoto Doma Tisje Litija (Šmelc). Slovo od umrlih članov z društvenim praporom, osmrtnico na društveni oglasni deski in izobešeno žalno zastavo.

2. KULTURNA SEKCIJA

V nedeljo 20. maja, smo s srečanjem v Kulturnem centru proslavili 20. obletnico srečanj upokojenskih pevskih zborov Zasavja in Posavja, sodelovalo je pet zborov. V preddverju smo pripravili razstavo slik, fotografij in društvenih izdelkov naših članov in s celotnim programom pripravili svečan dogodek.

Kulturna sekcija za domačo in tujo javnost organizirala veliko nastopov in celovečernih prireditev. Imamo dva pevska zbora, ženski in mešani pevski zbor, ki nastopata za potrebe društva in širšo javnost. Literarna skupina poleg mesečnih srečanj pripravlja razne prireditve v KC in v domovih za ostarele. Citrarski orkester, je v mesecu maju pripravil koncerte v KC in več posameznih nastopov po Sloveniji. Bralna značka, ki jo skupaj z Knjižico Litija priredimo vsako leto. Ogledali smo si tudi večerno predstavo poletnega gledališča na Studencu.

V mesecu novembru načrtujejo koncert, v spomin na dolgoletnega člana Mata Savška, ki se je letos poslovil, izstopal je predvsem po lepem glasu in številnih nastopih, med drugim tudi na naših srečanjih in v domu starejših.

SEKCIJA ZA ORGANIZIRANJE IZLETOV IN SREČANJ, je organizirala 4 izlete in 3 srečanja. V načrtu imajo še dve srečanji: martinovanje in novoletno srečanje.

SEKCIJA ZA PLANIRANJE IN POHODNIŠTVO. Vsako leto organizira več pohodov, letos so izvedli 14 pohodov, načrtujejo pa še dva.

ŠPORTNA SEKCIJA. športniki so tekmovali v Zasavski pokrajinski zvezi, sodelovali smo v kegljanju, balinanju, pikadu in šahu in na tekmovanju v Tednu upokojencev. Septembra smo izvedli državno tekmovanje v pikadu.

Že tretje leto smo uspešno organizirali Teden upokojencev z bogatim programom.

Tudi Kadrovska in Stanovanjska komisija sta odlično delovali skozi vse leto.

Skupaj z AVCP in Sožitjem smo organizirali predavanje za večjo varnost v cestnem prometu, z namenom, da bi se starejši vozniki in voznice na naših cestah čim dlje počutili varne in da bi čim dlje ostali mobilni.

Prihajajo hladni dnevi in stiskali se bomo v toplih prostorih, pa vendar, ne pozabimo nase, saj s hojo in gibanjem krepimo psihično in fizično moč.

V mislih in pripravah smo že pri aktivnostih do konca leta in načrtih za prihodnje leto.

Želim, da vam vroče peči in pozitivne misli ogrejejo srce.

Irena Kramar, predsednica društva

 

DU Litija

Naslov:
Jerebova ulica 3,
1270 Litija

Telefoni:
01 89 83 923
0590 32 106
040 983 988

E-mail:
info@dulitija.si

TRR: SI56 6100 0000 9412 063 pri Delavski hranilnici
Število ogledov:
1350460

© 2010-2015 Društvo upokojencev Litija | Ureja Martina Kralj, oblikovanje in postavitev Adi Slabe