Delo društva v prvem četrtletju 2018 in v prihodnjih mesecih

Leto 2018 se je začelo s pripravami na volite novih organov društva za štiriletno mandatno obdobje. To nam je tudi uspelo, saj smo na zboru članov 29. marca izvolili novo vodstvo in člane organov društva. Po dveletnem mandatu za predsednico, sem ponovno sprejela funkcijo predsednice, saj mi s pomočjo aktivnih članov društva uspeva, da društvo uspešno deluje.

Vse sekcije društva poleg utečenih dejavnosti stalno iščejo programe in novosti, da bi zadovoljili interese naših članov.

Kulturna sekcija dobro deluje, saj so člani literarne skupine v  mesecu marcu pripravili, kar tri prireditve, obiskali so varovance v obeh domovih starejših, ter večer s člani literarne skupine v Muzeju. Odpravili so se na ekskurzijo po Cankarjevi mladostni poti na Vrhniko. Izdali so fotoknjigo z incialkami in zapisi o Savi. Ženski in mešani pevski zbor ter citrarji vadijo in se pripravljajo na prireditve, ki bodo v mesecu maju.

Članice socialne sekcije in prostovoljke projekta Starejši za starejše so obiskovale starejše in se z njimi pogovarjale in jim polepšale dneve. Starejšim od 80 let in članom ob okroglih obletnicah pošljemo voščilnico ob rojstnem dnevu in jim s tem popestrimo njihov praznik. Vsako prvo sredo v mesecu je v društvenih prostorih merjenje tlaka.

Letošnje ustvarjalne delavnice so bile tri: izdelava rož lesenk, velikonočni okraski (suho filcanje) in kvačkanje. S svojimi izdelki so okrasili društvene prostore.

Športniki trenirajo in se pripravljajo za tekmovanja v Zasavski pokrajinski zvezi, sodelovali bomo v kegljanju, balinanju, pikadu in šahu.

Najbolj aktivni so bili v planinsko pohodniški sekciji, kjer so vsako drugo soboto z veseljem nadaljevali pohode po predvidenem programu. Izletniška sekcija je organizirala praznovanje dneva žena in 40 mučenikov.

Tudi kadrovska komisija je delovala na več področjih, organizirala je delo, da so volitve potekale po pravilih, pripravila je predloge za podelitev priznanj, trudijo se pri pridobivanju novih članov, skrbi za obveščanje  o delu društva, urejanje spletne strani in za pisanje kronike društva.

Letos praznujemo 20 LET SOCIALNE SEKCIJE (1998 – 2018)

V leto 1998 sega začetek organiziranega delovanja s pobudnico, ustanoviteljico in vodjo, Milo Grošelj, ki je še vedno aktivna članica. To je čas prostovoljstva, nesebične in strokovne pomoči, obiskov, pogovorov…Njeni člani so »nevidni in neslišni«, a zelo pomembni in nepogrešljivi, saj poznajo razmere naših članov, njihove potrebe, želje in socialne razmere.

Humanitarnost je dobila uradno podporo s priznanjem društva kot humanitarne organizacije v letu 2017.

V prazničnem tednu upokojencev bodo prostovoljci obiskali več kot 30 starostnikov in jim polepšali dneve. Obiske bodo nadaljevali vse do novega leta.

Že tretje leto organiziramo teden upokojencev, ki se bo odvijal od nedelje 20.maja do petka 25.maja.

Potrudili smo se poiskati aktivnosti za vsakogar nekaj, pripravili smo pester in zanimiv program.

V NEDELJO 20. maja, praznujemo 20. obletnico upokojenskih pevskih zborov Zasavja in Posavja v Kulturnem centru ob 16. uri, kjer bo tudi razstava, slik, fotografij in društvenih izdelkov naših članov.

V PONEDELJEK 21.maja smo povabili v goste DU Maribor Tabor na prijateljsko srečanje, sprejem je v Kulturnem centru ob 9. uri

V TOREK 22.maja ob 20 uri. bo v Kulturnem centru Koncert citrarskega orkestra »Srebrne strune« .

SREDA 23.maja je namenjena športu, kegljanje in balinanje.

V ČETRTEK 24. maja je medgeneracijsko sodelovanje, saj nas bodo obiskali otroci iz vrtca, Ribice.

V PETEK 25. maja ob 14. uri je družabno srečanje pri Ribiškem domu, ob jedači in pijači se bomo ob glasbi zavrteli do večernih ur.

PREKO CELEGA TEDNA BOMO OBISKOVALI STAREJŠE IN BOLNE ČLANE.

Vabim vas tudi na srečanje Zasavske pokrajinske zveze društev upokojencev, ki bo na bazenskem kompleksu Aquaroma v Rimskih Toplicah; pripravili so pester in zanimiv program.

Vljudno vabim člane našega društva, da se udeležijo aktivnosti in dogodkov tedna upokojencev.

Vabim pa tudi upokojence, ki še niste vključeni v društvo: Vključite se, ne bo vam žal, saj bo vsak našel kaj zase.

Predsednica društva, Irena Kramar

DU Litija

Naslov:
Jerebova ulica 3,
1270 Litija

Telefoni:
01 89 83 923
0590 32 106
040 983 988

E-mail:
info@dulitija.si

TRR: SI56 6100 0000 9412 063 pri Delavski hranilnici
Število ogledov:
1288488

© 2010-2015 Društvo upokojencev Litija | Ureja Martina Kralj, oblikovanje in postavitev Adi Slabe