V spomin in zahvalo

 

Naši dolgoletni članici in vodji projekta Starejši za starejše

ANI PONEBŠEK

Nenadoma je postalo vse tako temno in nenadoma si bila tako daleč. Pa je iskra spomina razsvetlila vsa tvoja dobra dela za naše društvo ter nesebično pomoč našim članom in žarek iskrene hvaležnosti si je utrl pot do naših src, kjer ostajaš z nami.

Tvoji prijatelji iz DU Litija

 

IN MEMORIAM – Ani Ponebšek

 

V ponedeljek, 11. maja 2020, smo se na pokopališču v Šmartnem pri Litiji poslovili od naše Anice Ponebšek. V nič kaj poletnem vremenu smo ob zvokih citer in pevk bili v mislih pri tebi in obujali spomine, na čas, ko smo skupaj sodelovali v aktivnem življenju in kasneje v prostovoljnih organizacijah. Veliko smo si imeli povedati, kajti sodelovati s teboj je bilo vedno prijetno in ustvarjalno.

Vsak človek ima posebne lastnosti, tebe smo poznali kot skromno, dosledno in zelo natančno sodelavko. V kolektivu, ki ga je predstavljal oddelek za občo upravo, družbene službe in proračun Občine Litija si bila cenjena, ne samo med sodelavci, temveč tudi med številnimi občani. Znala si prisluhniti njihovim vsakodnevnim težavam, jih poslušati in skupaj z njimi iskati rešitev za njihove težave.

Vedno si želela doseči še nekaj več in dati družbi še večji prispevek, zato si se ob delu izobraževala. Svojo aktivno pot si zaključila v službah Univerzitetnega kliničnega centra v Ljubljani.

Po upokojitvi nisi ostala doma, poiskala si si novo okolje za ustvarjanje v okviru Društva upokojencev Litija. Leta 1997 je Društvo s tvojim pristopom v njihove vrste pridobilo ustvarjalno osebo, ki ji ni bilo žal časa za pomoč drugim. Preprosto, draga Ani, vsi, ki smo sodelovali s teboj, smo videli, kako uživaš pri reševanju socialnih in materialnih stisk starejših občanov v Litiji. Več kot 10 let si bila koordinatorica pri izvajanju projekta 'Starejši za starejše – za kakovostno življenje doma', ki se izvaja v okviru ZDUS, na območju cele Slovenije. Kot koordinatorka si si znala pridobiti sodelavke – prostovoljke, ki so evidentirale in pomagale reševati vsakodnevne težave osebam starim nad 65 let. Bila si zelo uspešna. Tega ne potrjujejo samo zahvale številnih občanov, temveč tudi številna priznanja, ki si jih dobila za svoje delo.

Ti nisi bila oseba, ki si je želela pohval, ti si bila oseba, ki ji je bila skrb za druge prioriteta – in takšnih ni veliko. Draga Ani, hvala ti za vse.

 

Karlo Lemut

DU Litija

Naslov:
Jerebova ulica 3,
1270 Litija

Telefoni:
01 89 83 923
0590 32 106
040 983 988

E-mail:
info@dulitija.si

TRR: SI56 6100 0000 9412 063 pri Delavski hranilnici
Število ogledov:
1602124

© 2010-2015 Društvo upokojencev Litija | Ureja Martina Kralj, oblikovanje in postavitev Adi Slabe