Objava rezultatov državnih športnih iger ZDUS 2017

Komisija za šport, rekreacijo in gibalno kulturo ZDUS je na 5. redni seji dne 6. 12. 2017 potrdila uvrstitve ekip društev upokojencev na državnih športnih igrah ZDUS v letu 2017.

Objavljamo končne uvrstitve Pokrajinskih zvez društev upokojencev:

             

Čestitke!

Nika Antolašić, Poslovna tajnica  komisije                                       

Miha Prosen, Predsednik komisije                                         

Janez Sušnik Predsednik ZDUS

Vsi rezultati so v pripeti datoteki spodaj.

 

Pripete datoteke

B A L I N A N J E

Moška ekipa DU Litija četrta na državnem prvenstvu upokojencev Slovenije

Ekipa balinarjev pri Društvu upokojencev Litija se je kot zmagovalka Zasavske pokrajinske zveze uvrstila na državno prvenstvo upokojencev Slovenije v balinanju.

Organizator državnega prvenstva je bilo Društvo upokojencev Škofja Loka, ki je pripravilo tekmovanje moških in ženskih ekip. Velik uspeh je na tem tekmovanju dosegla moška ekipa Društva upokojencev Litija, ki je v sestavi Alojz Molka, Franci Mešič, Polde Dobravec, Stane Tegelj in Janez Tišler, osvojila četrto mesto.

V svoji skupini so najprej premagali DU Ajdovščina z 8 :1 in DU Krško z 5 : 2. V četrtfinalu so premagali še domačo ekipo DU Škofja Loka z 9 : 1. Pred polfinalno tekmo je zbolel Franci Mešič in s tem poraz proti DU Postojna z 1 _ 10 in poraz za tretje mesto proti DU Ajdovščina z 3 : 9. Konkurenca je bila na visokem nivoju, predvsem tu mislimo na ekipe iz Primorske.

Državni prvak ZDUS je postala ekipa DU Pivka, ki je v finalu premagala DU Postojna 10 : 3.

V ženskem delu tekmovanja je sodelovala tudi ženska ekipa DU Litija. Po dveh porazih in to proti DU Solkan 2 : 11 in DU Polhov Gradec z 3 :8, se je morala posloviti od nadaljnjega tekmovanja.

Mirko Plaznik

 

Državno prvenstvo v šahu

DRŽAVNE ŠPORTNE IGRA UPOKOJENCEV SLOVENIJE V ŠAHU 2017

V organizaciji Društva upokojencev Litija so 27. septembra 2017 potekale D*ŠI ZDUS v šahu za leto 2017. Tekmovanje je bilo izvedeno v gostišču Kimovec v Zg. Hotiču. Sodelovalo je 15 moških in ena ženska ekipa. Tekmovanje je bilo na zelo kakovostni ravni, saj so v posameznih ekipah nastopili znani slovenski šahisti. Igralci iz DU Litija so pokazai vse svoje znanje kar pa je bilo premalo za vidnejšo uvrstitev. Tretjič zapored je zmagala ekipa iz DU Brezje-Dogoše. Zrkovci.

 

mesto Društvo upokojencev PZDU skupne točke
       
1. Brezje - Dogoši, Zrkovci Zgornjr podravska 26,5
2. Gameljne Rašica Osrednje Slovenska 26
3. Domžale Gorenjska 23
4. Trbovlje Zasavje 20,5
5. Krško Posavje 20
6. Novo mesto Dolenjska in Bela Krajina 20,9
7. Solkan Severna Primorska 19,5
8. Maribor Tabor Zgornje Podravska 19,5
9. Piran Južna Primorska 19,5
10. KU Gorenje moški Šaleška 19
11. Murska Sobota Pomurje 19
12. Šentjur Celje 17
13. Črna na Koroškem Koroška 16
14. Gorišnica Spodnje Podravje 10
15. Litija Zasavje 9,5
16. KU Gorenje ženske Šaleška 3

Najboljši igralci na posameznih deskah

1. deska Boris Kovač DU Murska Sobota 7,5 točke
2. deska Zdravko Vošpernik Gameljne Rašica 7 točk
3. deska Danilo Kajnih DU Brezje, Dogoši, Zrkovci 7 točk
4. deska Rudi Bregar DU Trbovlje 7,5 točke

 

    

Ostale slike

Mirko Plaznik

vodja tekmovanja

 

Pred državnim prvenstvom ZDUS v šahu ekipno

V sredo, 27. septembra 2017 se bodo, ob 9. uri v gostišču Kimovec zbrali najboljši šahisti iz posameznih pokrajinskih zvez, kjer se bodo potegovali za naslov državnih prvakov v šahu ekipno.

Za tekmovanje se je prijavilo 16 ekip, med temi je tudi ena ženska ekipa, ki prihaja iz Velenja. Organizacijski odbor je imel kar veliko dela pri tem projektu, toda upa da ga bo izpeljal v splošno zadovoljstvo.

Ekipa iz DU Litija bo nastopila v sestavi : Srečko Obolnar, Rufad Sadikovič, Nino Sekulič, Franc Možina in Ivan Bric.

Glede na prijavljene ekipe bodo na tem prvenstvu igrali znani šahisti, ki so že bili prav pri vrhu slovenskega šaha, zato se obetajo zelo zanimivi dvoboji.

 

Mirko Plaznik

Vodja tekmovanja

 

Državno prvenstvo ZDUS v šahu

                  

Kot je že znano je Društvo upokojencev Litija letos organizator državnega prvenstva ZDUS v ŠAHU EKIPNO. Tekmovanje bo izvedeno 27. septembra 2017 v Gostišču Kimovec.

Organizacijski odbor je izdal BILTEN z razpisom, Pravili tekmovanja ter zemljevid prizorišča tekmovanja. Na tem državnem prvenstvu bodo sodelovale ekipe iz šestnajstih društev upokojencev iz cele Slovenije :

ŽALEC, NOVO MESTO, DOMŽALE, PIRAN, ČRNA NA KOROŠKEM, GAMELJNE- RAŠICA, LJUTOMER, KRŠKO, SOLKAN, GORIŠNICA, TRBOVLJE, GORENJE, MARIBOR TABOR, BREZJE – DOGOŠE - ZRKOVCI, LITIJA, ter edina ženska ekipa iz KLUBA UPOKOJENK GORENJE.

Šahisti našega društva se ustrezno pripravljajo na ta velik praznik šahistov upokojencev iz cele Slovenije. Organizacijski odbor pa ne miruje in meni, da bo kos vsem zahtevam Komisije za šport, rekreacijo in gibalno kulturo pri ZDUS, ki nam je zaupala izvedbo tega zahtevnega tekmovanja.

 

Mirko Plaznik, vodja tekmovanja

29.8.2017

 

Končana so tekmovanja športnih iger Zasavske pokrajinske zveze

Tri ekipe iz DU Litija na državne športne igre ZDUS

V okviru Zasavske pokrajinske zveze vsako leto potekajo tekmovanja v različnih športnih panogah. Tako so športniki in športnice iz desetih društev upokojencev zasavske regije tekmovali v : balinanju, kegljanju, pikadu, kegljanju s kroglo na vrvici, streljanju, lovu rib s plovcem in šahu.

Športniki in športnice iz našega društva so v letošnjem letu dosegli izjemne uspehe. Poleg kegljavk, ki bodo branile državni naslov, so se na državne športne igre uvrstile balinarke in tudi ekipa balinarjev. Torej bomo jeseni nastopili kar s tremi ekipami na zaključnih tekmovanjih za naslov najboljših ekip upokojencev v okviru ZDUS.

Naj še omenimo, da bo DU Litija tudi organizator državnega prvenstva v ŠAHU EKIPNO.

Vsa navedena tekmovanja bodo izvedena v mesecu septembru na raznih lokacijah širom Slovenije.

Izdelan je bil BILTEN vseh rezultatov zasavske regije, kjer je v skupnem seštevku moških in ženskih tekmovanj DU Litija doseglo drugo mesto in zaostali za DU Trbovlje le za dve točki.

Mirko Plaznik, vodja športne sekcije

 

Pripete datoteke

Ženska ekipa v balinanju zasedla 1. mesto in se uvrstila na državno prvenstvo

Po uspehu moške ekipe v balinanju, ki se je že uvrstila na državno prvenstvo ZDUS, je to uspelo tudi ženski ekipi balinark DU Litija.

Na regijskem tekmovanju, ki je potekalo v Trbovljah so v konkurenci sedmih ekip Zasavske pokrajinske zveze dosegle prvo mesto in se tudi one uvrstile na državno prvenstvo, ki bo septembra v Škofji Loki.

Naše balinarke so najprej v skupini premagale DU Hrastnik z 10 : 3 ter DU DOL pri Hrastniku z 6 : 4. V velikem finalu so popolnoma nadigrale favorizirano ekipo DU Trbovlje z 12 : 3 in zavladalo je nepopisno veselje med tekmovalkami.

Naše tekmovalke v zasedbi : Marija Molka, Marija Lambergar, Marinka Probs in Helena Nemeček so dokazale, da zmorejo premagati svoje tekmice, predvsem, pa so dokazale medsebojni športni duh in to je prineslo največji uspeh balinark. Čestitamo !

 

Mirko Plaznik, vodja športne sekcije

 

Športna tekmovanja v okviru DU Litija

V program Tedna upokojencev Litija so se vključili tudi športniki in športnice našega društva. Izvedli smo tekmovanja v kegljanju , šahu in lovu rib z plovcem.

Med moškimi je v kegljanju zmagal Jani Mladenič, med ženskami je bila najboljša Jana Novak.

Šahisti so izvedli turnir na prireditvenem prostoru in v konkurenci šestih šahistov je zmagal Nebojša Milinkovič, ki je s članstvom okrepil šahovsko sekcijo  DU Litija.

Ribiči so se zbrali pri bajerju  Mačkovna  in tri ure namakali svoje trnke, da bi ulovili čim več in to dokazali na tehtnici, kjer so potem stehtali svoj ulov. Najbolj spreten je bil Miro Košir, ki je nalovil  7,72 kg rib. Seveda so vsi tekmovalci po tehtanju spustili svoj ulov nazaj v bajer Mačkovna.

 

Mirko Plaznik

Vodja športne sekcije

Izreden uspeh balinarske ekipe – uvrstitev na državno prvenstvo

Tekmovanje Zasavske pokrajinske zveze v balinanju za moške ekipe je bilo izvedeno 1. junija 2017 na balinišču Društva invalidov Litija, v organizaciji Društva upokojencev Litija. Na tekmovanju je sodelovalo pet ekip iz Zasavske regije, izreden uspeh, pa je dosegla naša ekipa, ki je zasedla prvo mesto na tem tekmovanju in se s to zmago uvrstila na državno prvenstvo, ki bo septembra v Škofji Loki.

Ekipo DU Litija so zastopali: Alojz Molka, Stane Tegelj, Boris Zupančič, Franci Mešič in Janez Tišler.

Rezultati tekmovanja :

DU Litija : DU Radeče   9:4 in 13 : 0
DU Trbovlje : DU Hrastnik             13 : 3
DU Trbovlje : DU Dol pri Hrastniku             11 : 5
DU Hrastnik : DU Dol pri Hrastniku             13 : 1

 

Tekma za 3. mesto

DU Hrastnik : DU Radeče 10 : 3
   
Tekma za 1. mesto :  
   
DU Litija : DU Trbovlje 10 : 2

 

Mirko Plaznik, vodja športne sekcije

 

 

DU Litija, organizator regijskega tekmovanja v balinanju za moške ekipe

Športna sekcija pri Društvu upokojencev Litija, je prevzela organizacijo in izvedbo regijskega tekmovanja v balinanju za moške ekipe, ki bo izvedeno v četrtek, 1. junija 2017 v Litiji, na balinišču Društva invalidov Litija in Šmartno pri Litiji.

Tekmovanje se bo pričelo ob 8.30 uri. Pričakujemo udeležbo šestih ekip iz Zasavske pokrajinske zveze. Igralo se bo po Pravilih Balinarske zveze ter Pravilih športnih iger Zveze društev upokojencev Slovenije. Zmagovalna ekipe na tem turnirju se uvrsti na državno prvenstvo.

Naša ekipa redno trenira na zgoraj omenjenem balinišču, s tem pa upamo tudi na dober rezultat ob koncu tega regijskega tekmovanja.

Mirko Plaznik, vodja športne sekcije

19.5.2017

Redni turnir šahistov

Šahovska sekcija ima redne turnirje v klubskih prostorih društva vsak ponedeljek od 14 do 17  ure.

Do sedaj je bilo v letošnjem letu odigranih že 18 turnirjev. Trenutno je v vodstvu Srečko Obolnar.

Vsekakor, pa se šahisti že pripravljajo na državno prvenstvo Zveze društev upokojencev Slovenije,

 ki bo 27. septembra 2017  v Litiji in bo  potekalo v organizaciji Društva upokojencev Li

PRIIMEK in IME

REZULTAT Število odigranih turnirjev
OBOLNAR Srečko 126      točk /17/
BERLOŽNIK   Adolf    119,5    točk /17/
SEKULIČ   Nino  70,5      točk /14/
BRIC   Ivo 56         točk /18/
MOŽINA   Franc  55         točk /15/
PLAZNIK   Mirko 21         točk /17/

Opomba : v oklepaju število odigranih turnirjev

19.5.2017

Mirko Plaznik

Trikrat bronasti na tekmovanjih Zasavske pokrajinske zveze

Ekipa tekmovanja v pikadu

Ekipa tekmovanja v pikadu

Športniki in športnice iz Društva upokojencev Litija so ta mesec zelo aktivni, saj potekajo razna tekmovanja v okviru Zasavske pokrajinske zveze.

Društvo upokojencev Gabrovka je bilo organizator tekmovanja v PIKADU za ženske in moške ekipe. V obeh konkurencah so naši športniki dosegli tretje mesto in s tem dobili bronasta odličja.

PIKADO MOŠKI :  1. DU Trbovlje , 2. DU Radeče, 3. DU Litija, 4. DU Hrastnik, 5. DU Dole, 6. DU Sloga Jevnica, 7. DU Gabrovka

Za DU Litija so nastopali : Sead Kisič, Jani Mladenič, Edo Srebrnjak, Muharem Horič.

PIKADO ŽENSKE :  1. DU Radeče, 2. DU Hrastnik, 3. DU Litija, 4. DU Sloga Jevnica, 5. DU Dole

Ženska ekipa DU Litija je nastopila v sestavi : Marija Lambergar, Helena Nemeček, Darja Celestina, Marija Molka.

Kegljači tretji v Hrastniku

Moška kegljaška ekipa DU Litija se je udeležila tekmovanja Zasavske pokrajinske zveze v KIEGLJANJU EKIPNO. Organizacijo tekmovanja je prevzel DU Hrastnik.  Naši tekmovalci v sestavi : Ludvik Novak, Ferdo Kunstelj, Jani Mladenič in Stane Tegelj so zasedli zelo dobro tretje mesto in s tem potrdili, da smo tudi v tej panogi konkurenčni v okviru Zasavske pokrajinske zveze.

Rezultati :  1. DU Hrastnik 1100 kegljev, 2. DU Trbovlje 1088, 3. DU Litija 1063, 4. DU Zagorje 1020, 5. DU Dol pri Hrastniku 1010, 6. DU Radeče 952 kegljev.

20.4.2017

Mirko Plaznik, vodja športne sekcije

Državno prvenstvo v šahu bo v Litiji

Komisija za šport, rekreacijo in gibalno kulturo pri Zvezi društev upokojencev Slovenije je odločila, da  letošnjo  organizacijo državnih športnih iger v ŠAHU EKIPNO zaupa Društvu upokojencev Litija . To je veliko priznanje, obenem pa velika odgovornost za  organizacijo.

Tekmovanje bo izvedeno 27. septembra 2017, v gostilni KIMOVEC v Hotiču.

Na prvenstvu pričakujemo 14 pokrajinskih prvakov 2017, ekipo državnih prvakov iz leta 2016, ter domačo ekipo. Nastopilo naj bi tudi nekaj ženskih ekip.

Igrali bodo  hitropotezni šah, posamezna ekipa bo nastopala s 4 igralci in eno rezervo.

Šahovska sekcija pri DU Litija smatra, da bomo dobri organizatorji, ter da bomo uspešno igrali tudi na samem tekmovanju.

 

Mirko Plaznik

vodja športne sekcije

Tekmovanje Zasavske pokrajinske zveze v šahu - ekipno

                     

V organizaciji Društva upokojencev Litija je bilo izvedeno tekmovanja Zasavske pokrajinske zveze v šahu, v konkurenci ekip. Tekmovanje je potekalo v restavraciji Valvazor v Litiji, sodelovale pa so ekipe društev upokojencev Trbovlje, Zagorje, Radeče in Litija.

Posamezno ekipo so sestavljali 4 šahisti z možnostjo ene rezerve. Igral se je hitropotezni šah z igralnim časom 10 minut na igralca.

Domača ekipa v sestavi Srečko Obolnar, Adolf Berložnik, Rufad Sadikovič, Nino Sekulič  in Franc Možina je zasedla drugo mesto, kar je lep uspeh. Celotna organizacija je potekala nemoteno, medalje najboljšim trem ekipam, pa je podelila predsednica DU Litija Irena Kramar.

Rezultati:

DU Trbovlje  :  DU  Litija¸ 3:1    
DU Trbovlje  :  DU  Zagorje 3,5:0,5    
DU Trbovlje  :  DU  Radeče 4:0    
DU Litija  :       DU  Zagorje 3:1    
DU Litija  :       DU  Radeče 4:0    
DU  Zagorje  :  DU  Radeče 4:0    

 

 

 

 

Vrstni red : 1. DU Trbovlje  10,5 , 2. DU Litija  8,  3. DU Zagorje  5,5,  4. DU Radeče  1 točka.

Tekst: Mirko Plaznik

Športna tekmovanja Zasavske pokrajinske zveze za leto 2017

Na sestanku referentov za šport pri Zasavski pokrajinski zvezi, smo se dogovorili o izvedbi tekmovanj v letošnji sezoni. V letu 2017  bomo tekmovali v šestih panogah, s tem, da bo izvedeno tudi tekmovanje s kroglo na vrvici / rusko kegljanje /.

Organizatorji in datumi izvedbe posameznih tekmovanj:

P anoga                                     

Termin Organizator
Šah DU Litija 16.3.2017
Kegljanje  - ženske DU Litija 29.3.2017
Kegljanje – moški DU Hrastnik     30.3.2017
Pikado – moški, ženske DU Gabrovka 13.4.2017
Streljanje – moški, ženske DU Trbovlje 20.4.2017
Balinanje – moški DU Litija 1.6.2017
Balinanje – ženske DU Trbovlje 1.6.2017
Lov rib s plovcem DU Zagorje      8.6.2017
Kegljanje s kroglo na vrvici   DU Dole 15.6.2017

 

 

 

 

 

 

 

 

Mirko Plaznik,
Vodja športne sekcije

Prijateljsko srečanje s kegljači iz DU Postojna

Na kegljišču v Litiji sta se na prijateljskem srečanju sestali ekipi kegljavk in kegljačev iz DU Postojna in DU Litija. Srečanje je bilo izredno zanimivo, tako v ženski kot moški tekmi. V ekipi DU Postojna sta nastopila bivša državna reprezentanta Darko Bizjak, ki je bil tudi svetovni rekorder, ter Tone Založnik. Sicer pa je vse presenetil Ferdo Kunstelj iz DU Litija, ki je bil najboljši s 581 podrtimi keglji. Celotno tekmovanje je potekalo v zadovoljstvo vseh 16 nastopajočih za kar gre zasluga tudi vodji tekmovanja Milanu Planinšku, ter organizatorju DU Litija, ki je pripravil to prijateljsko srečanje. Gostje iz DU Postojna pa so že povabili  domačine na povratno srečanje jeseni v Postojno.

Rezultati moški :      
DU Litija:  DU Postojna    2165  :  2204

DU Litija: Stane Tegelj  479, Janez Mladenič  535, Ludvik Novak 570, 
Ferdo Kunstelj  581
DU Postojna:  Miro Grmek  515, Tone Založnik 547, Darko Bizjak 569,
Julijan Puntar 573

Rezultati ženske :     
DU Litija:  DU Postojna     1906  :  1969 

DU Litija:  Marija Molka 436, Jana Novak  455, Darja Celestina 481, 
Beti Prašnikar 534
DU Postojna:  Ana Jarm 404, Ljuba Ceglar 483, Jožica Može 535,
Danica Sušnik 547

Mirko Plaznik 

Šahovski turnirji v društvenih prostorih

Šahovska sekcija pri DU Litija je zelo aktivna saj se šahisti redno dobivajo vsak ponedeljek od 14. ure dalje v društvenih prostorih, kjer potekajo redni turnirji.

Do sedaj so bili odigrani trije krogi. Način tekmovanja je hitropotezni šah, igralni čas je 10 minut po igralcu, s tem, da se igra dvokrožno kar pomeni, vsak igralec se sestane z nasprotnikom enkrat z belimi in nato še s črnimi figurami.

Vsa pozornost šahovske sekcije je usmerjena na organizacijo ekipnega državnega prvenstva v šahu v okviri ZDUS športnih iger, ki naj bi se odvijalo septembra v Litiji.

Trenutni vrstni red seštevka točk rednih turnirjev:

Berložnik Adolf      19,5,
Obolnar Srečko     18,5,
Bric Ivan                  7,
Sekulič Nino            7,
Plaznik Mirko           6,
Možina Franc          6 točk.

25.1.2017                                                                                              Mirko Plaznik

Program dela 2017

V letu 2017 bo športna sekcija nadaljevala s svojimi aktivnostmi na področju rekreacije.

Rekreativna dejavnost se v poletnih in jesenskih dnevih izvaja  vsak dan pri Domu ribičev v Litiji, kjer sta na voljo dve balinarski stezi, kegljanje z vrvico, pikado ter igranje šaha. Sekcija za ribolov s plovcem opravlja svojo dejavnost pri ribniku na  Mačkovni.

V okviru Zasavske pokrajinske zveze bo v mesecu marca izvedeno ekipno tekmovanje v šahu.

Mesec april  je rezerviran predvsem za kegljaško sekcijo, saj bodo izvedena tekmovanja v okviru pokrajinske zveze. Od maja do konca septembra bodo potekala tekmovanja z sosednjimi društvi v balinanju in to v ženski in moški konkurenci.

Sredi meseca junija naj bi športniki sodelovali na  tekmovanju v raznih športnih panogah v okviru tedna upokojencev DU Litija.

V mesecu septembru bo vsa pozornost namenjena organizaciji in izvedbi ekipnega državnega prvenstva v šahu.

V oktobru bodo naše kegljavke branile naslov državnih prvakinj.

Vsem članom društva bo dana možnost rekreiranja v raznih športnih panogah.

Mirko PLAZNIK, vodja sekcije                                                                          

© 2010-2015 Društvo upokojencev Litija | Ureja Martina Kralj, oblikovanje in postavitev Adi Slabe