USTVARJALNE DELAVNICE

Poletje se je prevesilo v zgodnjo jesen, ustvarjalni člani pa lahko naredimo pregled nad opravljenim delom.

1. Najprej smo ustvarjali za F3ŽO, kjer smo svoje izdelke na temo čebelarstva predstavili drugi dan dogajanja. To ni bilo delo za nekaj dni, vzelo nam je več kot mesec. Dogovorili smo se, da bo naša razstavna mizica imela vsebino, zato smo vse delali okrog naslova (SLOVENSKI) ZAJTRK ZA DVA.

Nastala sta dva porisana keramična seta za čaj, dodali smo med v kvačkani mrežici, pogrinjek je bil postavljen na prtiča z izvezenimi čebelami, prav tako je bila okrašena objemka za serviete. Posebno pozornost je vzbujala izvezena okrasna blazina in predstavnici ocenjevalcev so bile všeč voščilnice s kranjsko sivko.

Slike so dovolj zgovorne, da sami uživate v njih.

 Veliko je bilo postorjenega in trud je bil bogato poplačan z laskavim prvim mestom – najboljša stojnica na temo čebelarstva, ki jo je razglasila Čebelarska zveza Slovenije in nas 7. decembra povabila v njihovo družbo z razstavo in delavnico ob dnevu čebelarskega turizma.

 Ustvarjali smo: Branka Bizjan, Ivan in Rezka Blažič, Helena Čebela, Milena Dimec, Slavi Janež, Štefka Juvan, Marta Lamovšek in Jelka Zajc.

 Nataša Lilek (ČZS) je v svoji obrazložitvi nagrade povedala, da so bili izdelki izvirni, in da smo čebelarsko dejavnost predstavili v širšem pomenu.

 

2. Na isto temo je bil objavljen tudi letošnji razpis za ljubiteljske mojstre in mojstrice. Iz DU Litija je svojo prijavo poslala Milena Dimec (mini medoviti vrt) in bila izbrana za mojstrico, ki bo svoje znanje širila na rokodelskih delavnicah v hotelu Delfin v Izoli od 10. do 14. decembra letos. Izdelek je uporaben v stanovanju, na stopnišču, balkonu, če vanj posejemo medovite rastline, pomagamo čebelam. Velik vrt krasi tudi konec aktivne poti v Domu Tisje.

 3. Na začetku šolskega leta smo na OŠ Gradec ob akciji Očistimo Slovenijo z učenci iz ponošenih, premajhnih majic ročno zašili nakupovalne bombažne vrečke.

 4. Ves september smo se srečevali v jedilnici omenjene šole na pletilskem maratonu, izdelali smo rožnate pletenine in z njimi »oblekli« drevesa pred šolo kot naš prispevek v boju z rakom na dojkah.

 Tekst in foto: Milena Dimec

 

 

DU Litija

Naslov:
Jerebova ulica 3,
1270 Litija

Telefoni:
01 89 83 923
0590 32 106
040 983 988

E-mail:
info@dulitija.si

TRR: SI56 6100 0000 9412 063 pri Delavski hranilnici
Število ogledov:
1600593

© 2010-2015 Društvo upokojencev Litija | Ureja Martina Kralj, oblikovanje in postavitev Adi Slabe