Sporočilo partnerja ZDUS – Zavarovalnica Triglav, d.d.

Spoštovani,

oglašamo se z izborom najnovejših člankov in nasvetov za kvalitetno bivanje doma in večjo varnost na poti na našem svetovalnem portalu Vse bo v redu. Posredujemo vam njihove kratke povzetke s povezavami. Vabimo vas k branju tudi ostalih vsebin na portalu.

Nevihta v glavi

Vsako zavlačevanje ob možganski kapi pomeni več uničenih možganskih celic. Zato se kap naučite prepoznavati in hitro ukrepati.

Upoštevate sistem zadrge v prometu?

Kako kot vozniki ravnate v primeru zadrge? Preverite, kaj so povedali vozniki v anketi in kaj v primeru zoževanja pasov pravijo pri policiji in AMZS.

Koliko me stane zavarovanje hiše?

Ko sklepate zavarovanje, vas najbolj zanima dvoje: ali boste dobili povrnjeno škodo in kolikšna je premija. Da bi bilo lažje, smo pripravili nekaj izračunov.  

Škoda na parkirišču. Kaj zdaj?

Vrnili ste se do sovjega avtomobila na parkirišču, kjer vas je pričakalo presenečenje: razbita zadnja luč. Kako je z uveljavljanjem škode? Preverite tudi ostale primere škod na parkirišču.

 

Hvala za vaše zaupanje in sodelovanje! Lep pozdrav,

Vse bo v redu

Pravijo, da je preventiva boljša kot kurativa. Zato vas vabimo, da obiščete svetovalno spletno stran Zavarovalnice Triglav Vse bo v redu, kjer pripravljajo koristne nasvete za varno življenje. V januarju za vas izpostavljamo naslednje prispevke: 

 1. Težko je sprejeti, če vam vaši otroci ne zaupajo več, da ste še varni na cesti. Toda volana ni treba kar pustiti. Morda je čas, da preverite svoje vozniške sposobnosti, preizkusite in dopolnite poznavanje pravil in posebnosti vožnje na avtocesti, križiščih ali krožiščih ter se seznanite z upravljanjem koristnih elektronskih sistemov v avtu.
   
 2. Kaj pa pravijo številke o starejših voznikih, njihovih vozniških sposobnostih in prometnih nesrečah? Ali veste, kako je z vozniškim dovoljenjem v višji starosti? Oglejte si infografiko Starejši za volanom.
   
 3. Zima je v preteklih tednih pokazala, kaj zna. Zato je z nizkimi temperaturami, snegom in ledom treba računati tako pri skrbi za avto kot za hišo. Kako se lahko zaščitite in katera zavarovalna kritja potrebujete?
   
 4. Temelji, streha, dvigalo, inštalacije, okna, skupni prostori, vaša oprema … vse v večstanovanjski zgradbi je izpostavljeno različnim nevarnostim in poškodbam. Pojasnjujemo, kaj običajno zavaruje upravnik stanovanjskega bloka, in svetujemo, kaj pa zavarujte vi kot lastnik stanovanjske enote.
   
 5. Športni terenci (SUV) so postali zelo priljubljeni. So višji, udobnejši, imajo večje pnevmatike. Ali so zato tudi bolj varni? Kaj so prednosti in slabosti ter na kaj je treba biti pozoren pri vožnji s športnim terencem pozimi?
   
 6. Vabimo vas, da preberete še ostale vsebine s spletne strani Vse bo v redu ter na njih opozorite tudi svoje bližnje in prijatelje.

Želimo prijetne in varne zimske dni ter vas lepo pozdravljamo.

Vredno, da delimo!

Pozdravljeni,

jesen je že pošteno zakorakala v naše kraje. Vse krajše in hladnejše dneve radi preživljamo v toplem zavetju doma. Da bomo tam tudi na varnem, vam danes posredujemo nekaj uporabnih nasvetov Zavarovalnice Triglav:

 • Nedavni potresi v naši bližini so pokazali, da Slovenija leži na potresno dejavnem območju. V poglobljeni zgodbi Potresi vedno pretresejo si zato preberite o vsem, kar morate vedeti o potresih in zaščiti pred in med njimi. Med drugim tudi, da Richterjeva lestvica sploh ni lestvica, da potresi tudi v Evropi lahko sprožijo cunami in da do telesnih poškodb pri potresih pogosto pride zaradi napačnega, paničnega odziva ljudi na potresne sunke.
 •  Stekla in okna so eden izmed glavnih elementov vsakega doma. Ne le, da se razbijejo, poškodujejo se lahko tudi ob vlomu ali zaradi viharja. Kako najbolje poskrbite za zavarovanje stekel?
 •  Javljalnik požara lahko skrajša čas do prihoda gasilcev, če je pravilno nameščen. Zavarovalnica spodbuja in podpira namestitev javljalnikov požara v gospodinjstvih, ker so namenjeni reševanju življenj, v določenih primerih pa tudi zmanjševanju ali preprečitvi premoženjske škode. Zavarovalnica vam bo v tem primeru tudi priznala popust.
 •  Če med vožnjo skozi predor zagori, ukrepajte premišljeno in po predpisanih varnostnih ukrepih. Jih poznate?
 •  Nesreča ne počiva. Naj se sliši še tako obrabljeno, v zavarovalnici dobro vedo, kaj vse gre lahko narobe v najbolj neprimernem trenutku. Zato so na enem mestu zbrali vse pomembne informacije, da boste v nezgodi znali ravnati hitro in učinkovito.

Lepo vas pozdravljamo.
 

© 2010-2023 Društvo upokojencev Litija | Ureja Iva Slabe, oblikovanje in postavitev Adi Slabe