Razstava

Ustvarjalnost upokojencev

Priprava razstave

Priprava razstave

Razsravljeni izdelki

Razsravljeni izdelki

Razstavljeni izdelki

Razstavljeni izdelki

Razstavljeni izdelki

Razstavljeni izdelki

Ob krajšem kulturnem programu je bila v četrtek, 20. maja 2010 v prostorih DU Litija odprta razstava »Ustvarjalnost upokojencev«. Svoje predmete je razstavilo 33 članov našega društva, na razstavo pa so bili povabljeni tudi štirje gostje s svojimi izdelki.

Na razstavi, ki je bila odprta tudi v petek od 9. do 19. ure in v soboto, 22.5.2010 od 9. do 12. ure, je bilo razstavljenih 517 predmetov.
Ti predmeti so dokaz veliko idej, znanja, potrpežljivosti in ustvarjalnosti, kar vse se zlije v res unikatni izdelek. Razstavljeni predmeti so bili s področja likovne dejavnosti, ročnih del, kiparjenja, risanja, obdelovanja lesa in kovine, ob tem pa sta bili predstavljeni tudi dve dejavnosti, s katerimi se vse pogosteje ukvarjajo naši člani in to čebelarstvo ter zeliščarstvo.

V treh dneh si je razstavo ogledalo 854 obiskovalcev, od tega 397 mladih in vrtca in osnovne šole.
Nad obiskom in zanimanjem smo bili organizatorji – Društvo upokojencev Litija – izredno presenečeni. To pa je hkrati potrditev dejavnosti društva, ki vse bolj sledi željam in potrebam svojih članov, tudi s tem, da le-ti prikažejo svoje konjičke – hobije in skrivnosti.

Karlo Lemut, 25.5.2010
 

© 2010-2022 Društvo upokojencev Litija | Ureja Iva Slabe, oblikovanje in postavitev Adi Slabe