60. letnica poroke zakoncev Vozel

V februarju sta zakonca Vozelj dopolnila 60 let skupnega življenja. Rudolf Vozelj se je rodil leta 1928 v Dragovškem, Marija, roj. Verhovec je bila rojena leta1934  v Litiji-Gradec.

Prvič sta se srečala na njenem domu, ko je Rudolfa pot nanesla mimo njene hiše. Že na prvi pogled sta začutila ljubezen, ki se je ohranila do danes. Od prvega srečanja je minilo eno leto, ko sta se dne 13. februarja 1954 poročila.

Marija je celo življenje posvetila delu na kmetiji, Rudolf pa se je po naporni službi na Železnici lotil vsakodnevnih del na kmetiji in tudi vsak dan dopusta porabil za delo na kmetiji. Zaupal nam je, da še nista bila na morju.

Rudolf je bil leta 1945 v vojni 6 mesecev v Ljubljani. Leta 1948 pa je še dodatno služil 18 mesecev obveznega služenja v vojski. Zaposlil se je na Železnici. Pred zaposlitvijo je moral opraviti zdravniški pregled, na katerem so mu ugotovili srčno napako. Zaradi srčne napake mu ne bi bilo potrebno služiti vojsko. Leta 1997 je uspešno pozdravil težko bolezen na črevesju. Upokojenec je že 30 let, vedno je dobre volje in rad poje slovenske pesmi. Hvaležen je, da je zmogel vse napore in udarce usode uspešno preživeti.

Marija je bila med vojno izseljena v Nemčijo. Po povratku domov se je z veliko ljubeznijo posvetila domu in družini.  Rodila je 5 otrok. Mnogo prezgodaj ju je zaradi bolezni zapustil en od otrok. Danes ju razveseljujejo 4 otroci, še posebej pa se veselita obiskov treh vnukov.

Na zboru članov smo jim zaželeli še mnogo srečnih, zdravih in lepih let ob družbi otrok in vnučkov in da bi jima uspelo preživeti nekaj dni na morju.

Po pripovedovanju vnuka je  zapis pripravil Dušan Jovanovič.

Foto: Andreja Mlakar

© 2010-2022 Društvo upokojencev Litija | Ureja Iva Slabe, oblikovanje in postavitev Adi Slabe