Literarna delavnica

je pričela z delom

Zbrali smo se v petek, 8. oktobra 2010, ob 17. uri v naših prostorih. In bilo nas je kar nekaj, skoraj dvajset (pa ne samo žensk), tistih, ki jim je literarno ustvarjanje blizu, ki to z veseljem delajo in imajo tudi kaj pokazati in pa tistih, ki ustvarjajo le za svojo dušo, znajo pa prisluhniti in pohvaliti ustvarjalce.

Naše druženje se je samo po sebi razdelilo v dva dela.

V prvega, PESNIŠKEGA, ko se nam je gospa Fani Povše predstavila kot pesnica in ustvarjalka nevezane besede. Povedala pa nam je tudi nekaj zanimivih utrinkov iz svojega življenja.
Seveda pa smo napovedali, da bodo to tudi večeri glasbe. Tudi te ni manjkalo. Zanjo sta poskrbeli gospa Dragica Turnšek in njena sestra Zorica s kitaro in pesmijo. Ni bilo pesmi, da prisotni ne bi zapeli ali pa vsaj zamrmrali skupaj z njima, če že besedila nismo znali. Bilo je prijetno, domače, božajoče za dušo in srce.

Tudi nove ideje so privrele na dan, kako naj nam bo v bodoče ob srečanjih še lepše, kajti srečali se bomo predvidoma štirikrat. Marca bomo z našimi srečanji končali in se zopet videli naslednjo jesen. Hladni meseci in dolgi večeri so prav primerni za druženja.

Dogovorili smo se tudi, kdo se nam bo predstavil v novembru. Pridite in izvedeli boste…

Drugi del je bil namenjen BRALNI ZNAČKI, novosti, ki smo jo organizirali letos tudi med našimi člani društva.

Mnogi kaj preberemo, pa mnenj, pohval, tudi kritičnega pogleda morda nimamo s kom deliti, se pogovarjati. To bomo storiti v našem krogu prijateljev lepe besede in dobre knjige. Brali bomo doma, na srečanjih pa bomo delili svoja mnenja in priporočili drug drugemu dobro knjigo.

Na prvo srečanje sem prinesla nekaj knjig, ki so se dotaknile mene. So torej popolnoma osebna izbira, zato se bo izbor spreminjal, dopolnjeval z vašimi predlogi. Bomo zelo prilagodljivi.

Za letošnjo bralno značko bomo prebrali tri knjige: eno iz priporočilnega seznama in dve po lastnem izboru. Le zapisali bomo nekaj besed o prebranem delu, saj veste, da potem niti naslova več ne vemo, ker smo ga pozabili. In tako še predlagati ne moremo knjige.

 

Izbor:
Brina Svit: Con brio, Smrt slovenske primadone
Ana Politkovska: Putinova Rusija
Romana Berni: Stava
Vlasta Nussdorfer: Abeceda življenja, Naše deklice z vžigalicami, Naši dečki z ulice
Ivan Sivec: Pesem mojih zvonov, Tedaj so cvetele češnje
Janez Švajncer: Med kolovozi


Predlog za zapis:
AVTOR
NASLOV DELA
LITERARNE OSEBE
KRAJ IN ČAS DOGAJANJA
KAJ MI JE BILO V KNJIGI VŠEČ? Po čem si jo je vredno zapomniti?
MOREBITNE LEPE MISLI

Litija, 8. oktober 2010 Odgovorne članice Literarne skupine:
Iva Slabe, Milena Dimec, Mija Bernik

 

 

 

© 2010-2022 Društvo upokojencev Litija | Ureja Iva Slabe, oblikovanje in postavitev Adi Slabe