Mavričnih 15 let

ŽePZ Mavrica

ŽePZ Mavrica

Zahvala vodje kulturne sekcije

Zahvala vodje kulturne sekcije

Čestitke predsednika DU  zborovodknji Marjani Kolar

Čestitke predsednika DU zborovodknji Marjani Kolar

Zahvala 1.zborovodkinji Lojzki Koritnik

Zahvala 1.zborovodkinji Lojzki Koritnik

Mila Grošelj je podarila svojo pesem

Mila Grošelj je podarila svojo pesem

MePZ DU Litija

MePZ DU Litija

Razstava o  delovanju Mavrice je bila v preddverju

Razstava o delovanju Mavrice je bila v preddverju

Občinstvo v dvorani Kulturnega centra

Občinstvo v dvorani Kulturnega centra

Ko človek sliši besedo mavrica, dobi prispodobo na mavrični spekter barv na nebu po dežju, če pa se ta beseda izgovori v DU Litija, vemo vsi, da gre za ŽePZ Mavrica, ki se nam je predstavil v soboto, 20. novembra, na odru Kulturnega centra v Litiji ob praznovanju svojega 15- letnega delovanja.
Mavrica je bila ustanovljena 19.5.1995 kot komorna skupina, na pobudo takratne zborovodkinje gospe Lojzke Koritnik, v kateri je sodelovalo 11 pevk in zborovodkinja. V tej sestavi je delovala do leta 2007, nato se je razširila na 15 pevk in zborovodkinjo in postala ŽePZ Mavrica. Gospa Lojzka Koritnik je Mavrico uspešno vodila 13 let, za kar so ji pevke zelo hvaležne. Premnogokrat so pod njenim vodenjem nastopale na odrih v Litiji, občini in širšem slovenskem prostoru. Posebno pa so ponosne na vse nastope v Cankarjevem domu v Ljubljani. Večkrat je zbor sodeloval na Festivalu za tretje življenjsko obdobje na odprtem odru, leta 2006 je bila Mavrica nosilka programa na slavnostni seji ob 60-letnici ZDUS-a , v oktobru 2007 pa je v CD uspešno predstavila Zasavsko regijo upokojenskih pevskih zborov. Redno tudi nastopa na srečanju Zasavsko-posavskih upokojenskih pevskih zborov, ki ga vsako leto organizira DU Litija, v središču Slovenije na Geossu. Letos je bilo že dvanajsto srečanje.
V novembru 2008 je Mavrica dobila novo zborovodkinjo, gospo Marjano Kolar, tako da njeno delovanje ni zastalo in tudi zato je Mavrica uspešna že 15 let in je za njo že več kot 120 javnih nastopov.
Pevke so se svoji prvi zborovodkinji zahvalile s šopkom in povabilom, da jih je vodila zapeti pesem, ki so se jo skupaj naučile. Bilo je ganljivo in lepo.
Za minulo uspešno nastopanje pa gre zahvala tudi vsem pevkam, ki v zboru iz upravičenih razlogov ne prepevajo več. Vse nekdanje pevke so bile povabljene na slavnostni koncert in toplo pozdravljene.
K slavnostnemu vzdušju so poleg vseh čestitk, prejetih Gallusovih značk in priložnostnih daril , pripomogli tudi gostje.
Pianistka Anita Medvešek in kitarist Danej Pukl sta zbor spremljala, seveda ni manjkala tudi harmonika Ivana Kolarja in solo točka kitarista. Oktet Valvazor je zapel nekaj pesmi iz svojega bogatega programa, pevke so zapele skupaj s pevci v MePZ DU Litija, ob koncu pa so zapeli in zaigrali vsi skupaj in tako sklenili uradni del slovesnosti.
K prijetnemu vzdušju je prispevala tudi mavrična scena, polna dvorana in v preddverju razstava o 15 letnem delovanju MAVRICE in ne nazadnje čudovita pesem članice društva, napisana za pevke in njihov jubilej.
In za konec tega prispevka, pevkam pa za vzpodbudo . Naj nas vaša pesem še dolgo razveseljuje in naj bo vaš trud poplačan z našim zadovoljstvom. S svojim vztrajanjem in veseljem do petja in druženja dokazujete, da se da z voljo in vztrajnostjo veliko doseči in se hkrati imeti lepo, tudi ko nisi več čisto mlad. Morda v naših letih še bolj začutimo, da nam prav pesem pomiri dušo, razveseli srce in daje življenjsko moč.
Naj ostane tako tudi v prihodnje. V društvu smo ponosni na vas in vam ob jubileju IZREKAMO ZAHVALO za vse vaše minulo delo.
Iva Slabe

 

© 2010-2022 Društvo upokojencev Litija | Ureja Iva Slabe, oblikovanje in postavitev Adi Slabe