2. LITERARNI VEČER Z MILO GROŠELJ

»Ustvarjanje pesmi in kratke proze mi prinaša zadovoljstvo, » je v svojem življenjepisu zapisala Mila Grošelj, ki pa je veliko zadovoljstva in lepih občutkov podarila tudi številnim obiskovalcem na literarnem večeru, ki ga je organizirala Literarna skupina DU Litija, v petek 20. februarja  2015.
Modra soba Kulturnega centra je bila tokrat premajhna za vse obiskovalce in  prijatelje Mile Grošelj. Za uvod je zapela Mavrica, ženski pevski zbor DU Litija, kateremu je Mila ob njihovem jubileju pred leti napisala pesem s tem naslovom in prav ta pesem je bila uvod v Milin recital, ki je poleg  devetih pesmi vseboval tudi dva prozna teksta. Njene pesmi nam je na prijeten in hkrati  strokoven način predstavila Milena Dimec, idejna in strokovno usposobljena članica (slavistka) v naši literarni skupini. Milena je Milo opisala tudi kot človeka z veliko začetnico, ki zmore in hoče drugim pomagati vedno in povsod, že vse svoje  življenje. Prav o tej njeni lastnosti je spregovoril tudi Janez Kres, prejšnji predsednik DU, ki je z Milo mnogo let deloval v društvu. Besede zahvale je Mili izrekel tudi predsednik, Dušan Jovanovič in Iva Slabe, ki je poudarila, da sta bili prav Mila Grošelj in Slavka Matoz tisti osebi, ki sta dali idejo o  ustanovi Literarne skupine.
Poleg pevk ŽePZ Mavrica, ki so prireditev tudi zaključile, so Milin recital dopolnjevali prijetni zvoki citer, na katere sta igrali Mili Penčur in Pavla Pavlin
Bilo je lepo, prijetno, toplo sprejeto, zato Mili, pevkam in citrarkama še enkrat hvala za lep večer.

Iva Slabe

Ostale slike so v fotogaleriji.

Fotografije: Milan Amon 

© 2010-2022 Društvo upokojencev Litija | Ureja Iva Slabe, oblikovanje in postavitev Adi Slabe