2. literarni večer

2. LITERARNI VEČER

MILA GROŠELJ


KULTURNI CENTER LITIJA
MODRA SOBA
petek, 20. februar 2015, ob 18. uri


Mavrica
Misel o črki
Življenje
Dan za oba
Upokojenka
Utrinki
Druženje
Cajta ni
Naša zemjica


Sodelujejo:
   ŽePZ  MAVRICA
in citrarki DU Litija,
Pavla Pavlin in Milica Penčur
  V majhni vasici (Hrušica nad Jesenicami) je v takratnem času stalo le malo hiš in trije železničarski bloki. V enem izmed njih je živela naša družina. 4. septembra 1938 sem se rodila jaz kot šesti otrok mami gospodinji in očetu železničarju.
V starosti dveh let sem se skupaj z družino preselila na očetov dom v Ljubno. Vas Ljubno stoji na hribčku, pod njim pa so se razprostirali travniki, polni cvetja in obdelanih njiv. Imeli smo tudi šolo, štirirazrednico.
Šolska leta sem preživljala v šoli, na paši, ob igri in tudi ob delu. Po končani »nižji gimnaziji« sem odšla na Srednjo medicinsko šolo v Celje. To je bila šola za poklic in življenje.
Leta 1958 sem se, kot štipendistka občine Kranj, zaposlila v njihovem Zdravstvenem domu. Ob delu sem končala višjo zdravstveno šolo in se po petih letih dela na terenu zaposlila na Zavodu za rehabilitacijo invalidov v Ljubljani.
Po rojstvu prvega otroka sem iskala delo v bližini doma. Tako sem leta 1970 prišla v Zdravstveni dom Litija in od tu, leta 1991, odšla v pokoj.
Po dveh letih (1993) sem se včlanila v DU Litija, kjer sodelujem v planinski, socialni in literarni skupini.
Ta pa je bil tudi izziv, da sem napisala te vrstice in vanje vtkala moje življenje, saj mi ustvarjanje pesmi in kratke proze prinaša zadovoljstvo.
                   Zapisala Mila Grošelj
     

 

© 2010-2022 Društvo upokojencev Litija | Ureja Iva Slabe, oblikovanje in postavitev Adi Slabe