20 let mavričnih pesmi

V Kulturnem centru je v soboto, 17. oktobra  2015,  ŽePZ Mavrica DU Litija s slavnostnim koncertom obeležil 20 letnico svojega delovanja. Ob slikah in glasbi je bila na začetku predstavljena 20 letna pot zbora, od nastanka pevske skupine Mavrica leta 1995, z zborovodkinjo Lojzko Koritnik, do danes, ko šteje zbor 16 članic in jih vodi Marjana Kolar. Pravijo, da slika pove včasih več kot 1000 besed . In res. Prikazane fotografije so slikovito ponazarjale 20 let vaj, 20 let odrekanj, 20 let nastopov, 20 let druženja in 20 let uživanja.

Pevke so na koncertu izvedle skrbno izbran program. V svoje Vabilo so zapisale: »Tako kot mavrica združuje vse barve neba, pevke za vas smo izbrale pesmi srca.« Nežne pesmi, polne ljubezni, so več kot uro razveseljevale obiskovalce, še posebej pa so tako pevke kot občinstvo uživali ob gostih, mladih plesalcih, Niki Marčec, Katjuši in Tadeju Premku in skupini NLP, ki jo Katjuša poučuje. Po poskočni, mladostni predstavitvi plesalcev, pa sta zaigrali na violino in flavto  še sestri, mladi glasbenici, Nika in Meta Trdin, učenki GŠ Litija in Šmartno.

Pevke se iz srca zahvaljujejo za vso izkazano pozornost prisotnih, za vzpodbudne  besede slavnostnemu  govorniku, predsedniku ZDUSa Antonu Donku, za lična Priznanja DU Litija predsedniku Dušanu Jovanoviču  in za številne  čestitke in darila  predstavnikom  društev. Prisrčna hvala še enkrat tudi vsem sponzorjem, brez katerih bi koncert mnogo težje izpeljali.

Bilo je lepo, a življenje gre naprej  in z njim nove vaje in novi nastopi, dokler to zmoremo in hočemo.                                                

Vodja Kulturne sekcije DU, Iva Slabe

Foto: Zofka Hauptman

© 2010-2022 Društvo upokojencev Litija | Ureja Iva Slabe, oblikovanje in postavitev Adi Slabe