FESTIVAL SKUPNOSTI

Ohranjajmo tradicijo – gradimo skupnost

Na sončno soboto, 13. junija 2015, je naše društvo sodelovalo na  Festivalu skupnosti, v okviru Litijske društvene promenade. To pomeni, da smo se predstavili na skupnih stojnicah  še s štirimi društvi ter Knjižnico Litija in Šmartno, ki z vsemi  društvi, tako v Litiji kot v Šmartnem, odlično sodeluje.
Vsako od društev je predstavilo svoje delovanje, vse skupaj pa je povezovala nit sodelovanja. Tako je Društvo Univerza za tretje življenjsko obdobje Litija in Šmartno, ki je bila tudi pobudnica za sodelovanje društev,   poleg izdelkov iz gline in vizitk, pripravila še  lepo razstavo z naslovom Keramika  na platno. Društvo diabetikov je opravilo preko 100 meritev krvnega sladkorja, Društvo invalidov je poleg razstave svojih izdelkov (nakit, ogrlice, vizitke), izvedlo še delavnico izdelovanja ličnih papirnatih košaric, članice Turističnega društva pa  so pekle palačinke. Naše društvo, DU Litija, je prav tako pripravilo razstavo . Na ogled so bile naše izdane knjige, CD citrarskega orkestra Srebrne strune ,vizitke, rože iz papirja in vezene slike . Rože in slike izdelujeta zakonca Blažič z Vač, ki sta bila ves čas tudi prisotna. Kulturna skupina DU Litija je sodelovala  v kulturnem programu, kjer je zapel MePZ,  recitatorke Mila Grošelj, Slavi Borišek in Slavka Matoz pa so prebrale svoje lastne pesmi. Na stojnici Knjižnice Litija so bile knjige, ki so  jih lahko obiskovalci brezplačno odnesli domov, saj se je njhov slogan glasil "Podari si knjigo".
Litijsko mestno jedro je bilo to dopoldne zelo živo, saj je bilo poleg naših, še veliko stojnic ostalih društev iz naših  krajevnih skupnosti, tako, da je bilo časa in priložnosti za medsebojno spoznavanje več kot dovolj.
Sočasno je  potekal tudi 13. litijski tek, kjer je bilo prav tako veliko udeležencev, DU Litija  je zastopal naš predsednik Dušan Jovanovič in bil tudi zelo uspešen.
Lepo sobotno dopoldne je bilo dokaz, da združeni zmoremo več.                                          Iva Slabe

Vse slike so v fotogaleriji na tej povezavi

© 2010-2023 Društvo upokojencev Litija | Ureja Iva Slabe, oblikovanje in postavitev Adi Slabe