NAŠIH 70 LET

O nastanku knjige

Leto, ki se poslavlja, je bilo posebno, za naše društvo, ki je v tem letu dopolnilo 70 let , pa še posebej. Že začetek ni bil kdove kako obetaven saj je virus še vedno vse nas držal v primežu. Dobra novica pa je bila, da smo dobili cepivo, ki je mnogim od nas vsaj malo omilil strah pred okužbo, prave rešitve pa zaradi razdvojenosti za in proti, še danes ni. Žal. Tako smo v posebnih razmerah začeli resnejše priprave na izdajo knjige, ki pa je nastajala zaradi vseh „lock downov“ okrog nas povsem drugače, kot je bilo zamišljeno.

 Pripravila sem koncept, ki ga je UO dopolnil in potrdil na izredni seji v marcu 2021. Urejanje sem prevzela sama in s pomočjo prispevkov in izbranih fotografij vseh vodij naših sekcij in zunanjih sodelavcev, skozi mesece počasi sestavljala stran za stranjo. Vsa komunikacija je potekala preko računalnika in konec avgusta sem prvo verzijo knjige predstavila članom UO. Jezikovni pregled je opravila članica naše Literarne skupine Vilma Djukič, grafično pa je knjigo oblikoval Janez Bric, ki mi je bil tudi sicer v veliko oporo pri tehničnih stvareh, predvsem slikah. Z nekaj popravki smo se odločili, da knjigo v septembru oddamo v tisk, da bo nared za slavnostno akademijo, ki smo jo načrtovali v novembru.

Žal so se konec septembra razmere znova zaostrile, čeprav smo 1.10. 2021 na redni seji upravnega odbora še vedno upali, da se bo izšlo in izdelali program akademije in razstave o delovanju društva v zadnjih 10 letih. Kakšno od obeh načrtovanih prireditev bi sicer lahko izpeljali pod posebnimi pogoji, a z velikimi omejitvami udeležbe. Ker pa je naše društvo številčno še vedno največje v naši občini, se nam to ni zdelo primerno, kajti kakršen koli izbor za nobeno od prireditev ni prišel v poštev.

Tako naša knjiga čaka boljših časov. Nekaj izvodov smo podelili vsem sodelujočim, njena uradna predstavitev pa bo podana na slavnostni akademiji, ki jo komaj čakamo in je odvisna le še od zdravstvenih razmer.

Ker smo v zadnjih dneh leta 2021, naj za konec posredujem pesem, ki sem jo napisala za prehod društva v novo desetletje in z njo VOŠČIM VSE DOBRO V LETU 2022 vsem bralcem naše spletne strani in hkrati PRISRČNO VABLJENI V NAŠE VRSTE, saj smo dobra družba, se spoštujemo in se imamo radi.

V novo desetletje društvo se podaja,
misel. kaj vse drugače bo kot danes,
v glavi se poraja.
Želimo, da vrednote, ki smo jih gojili,
zanamci naši ne bi pozabili.
Naj društvo še naprej odprto bo za vse,
ki si želijo družbe, ustvarjalnosti
 in včasih tudi pomoči.
Želimo si, da tudi v prihodnje tu našli
vedno le prijazne in predane bi ljudi.
                                                                                         Iva Slabe

 

 

DU Litija

Naslov:
Jerebova ulica 3,
1270 Litija

Telefoni:
01 89 83 923
0590 32 106
040 983 988

E-mail:
info@dulitija.si

TRR: SI56 6100 0000 9412 063 pri Delavski hranilnici
Število ogledov:
2095604

© 2010-2022 Društvo upokojencev Litija | Ureja Iva Slabe, oblikovanje in postavitev Adi Slabe