ZAPELI ZA MATERINSKI DAN

         

Pa smo dočakali marec, ko smo oba praznika žensk znova proslavili v živo, s pesmijo in majhno pozornostjo, kot se za praznik spodobi. Ker je naš PZ pričel z vajami šele prvega marca, je bil 8.marec preblizu za nastop, 25. marca pa smo po malo intenzivnejših vajah vendarle poskusili in uspelo nam je.

Najprej smo bili gostje v Šmelcu. Ker je 25. marec materinski dan, je bila rdeča nit prireditve mati, njena nesebična ljubezen in skrb. Z uvodno pesmijo zbora Mati in recitacijo Toneta Pavčka Mati je ena sama, je bil led prebit, čestitke izrečene in ves nadaljnji program namenjen veselju in smehu. Peli smo vesele in znane zborovske pesmi. Spremljava kitare in harmonike pa sta vzdušje še popestrili.

Zelo topel sprejem je doživela tudi naša predsednica Irena Kramar z lastno pesmijo Mama in seveda Slavka Matoz s svojo hudomušno Moderno babico. Naša povezovalka, Iva Slabe, pa se je odločila za Prešernovo Nezakonsko mater, kajti prav takšne matere so v naši mladosti doživljale še večje krivice kot dandanes.

Konec programa smo popestrili s pesmijo Na Roblek, kjer so z nami peli tudi nekateri stanovalci. Ko pa smo se prijeli za roke in vsi skupaj zapeli Mi se imamo radi, je sonce še posebej lepo zasijalo, predvsem v srečnih očeh oskrbovancev doma.

Z istim programom smo v ponedeljek, 28.marca, odšli tudi v dom Tisje, Črni potok. Tudi tu je bilo vzdušje odlično in še posebej čustveno, ko je z nami zapela naša nekdanja pevka Mari Češek. Češnja na torti, kot se reče, pa je bil zaključek, ko je predsednik zbora, Franci Majcen, z Mari tudi zaplesal.

Pri obeh nastopih smo opazili, kako smo vsi pogrešali petje in druženje. Obljubili smo jim, da se letos še enkrat vidimo.                                                                                         

Marjana Kolar

 

DU Litija

Naslov:
Jerebova ulica 3,
1270 Litija

Telefoni:
01 89 83 923
0590 32 106
040 983 988

E-mail:
info@dulitija.si

TRR: SI56 6100 0000 9412 063 pri Delavski hranilnici
Število ogledov:
2095528

© 2010-2022 Društvo upokojencev Litija | Ureja Iva Slabe, oblikovanje in postavitev Adi Slabe