Pozdravni govor

Spoštovani!

Lepo pozdravljeni, naj bo današnji dan s soncem obsijan in s prijaznostjo obdan. Lepo nam je, da ste prišli, da takole zbrani smo mi.

Tu je 12 let, odkar v šopek vežem življenja vaših let. Šopek ta 195 cvetov ima. Vsak cvet po svoje govori, kot celota pa ponosno društvo naše krasi. Barvitost v šopku kar žari, saj odraža paleto vaših let in misel, da lepo je živet.

V letih od 1912-1920, 21 cvetov imamo, tako 90 in več let poznamo. Ti cvetovi kot nagelj slovenski svetijo in vsako hišo krasijo, dokler živijo.

147 cvetov pa v letih od 1921-1929 so zacveteli in si družbo želeli. V njih pomlad z jesenjo se prepleta, so vedno dobrega obeta, za hotenja in vedrino, za lepoto in tišino, so srčika šopku našemu, ki z leti se množi, bogati in živi.

V letošnjem letu 2010 27 novih cvetov se je nabralo in se bo v skupni šopek povezalo. Pogumno cvetite, saj z vašo svežino šopku dali boste milino.

Občudujem in cenim te cvetove, ki v vsakem dnevu čar življenja zaznajo in se ne predajo.

Spoznavam, da brez padca dviga ni, brez volje ne moči, brez hotenja ne življenja, brez vedrine ne duha. A glejte, šopek ta, ki pred menoj cveti, pa vse to ima.

Mila Grošelj
 

© 2010-2023 Društvo upokojencev Litija | Ureja Iva Slabe, oblikovanje in postavitev Adi Slabe