Vzajemna v rokah uporabnikov

Na 17. skupščini Vzajemne, dne 26. julija 2010, so pooblaščenci starejših, zaposlenih in kmetov, med drugim imenovali nov nadzorni svet (Mateja Kožuh Novak, Mirko Miklavčič, Marjan Urbanč in Andrej Zorko). S tem je uspel tretji poskus teh pooblaščencev, da dobijo vpogled v poslovanje vzajemne zavarovalnice Vzajemna in vzpostavijo neodvisen nadzor nad njenim delom. Vsi predlogi, ki so jih predlagali pooblaščenci, ki so zbirali glasove ob pomoči ZDUS, sindikatov in kmetijsko gospodarske zbornice, so bili izglasovani. Prvič so bili glasovi izglasovani s tako visokim številom pooblastil zavarovancev in lastnikov Vzajemne, bilo jih je kar 18.976, v preteklosti so o Vzajemni odločali njeni managerji, ob pomoči sorodnikov in prijateljev z vsega po nekaj glasovi.
Na skupščini je bilo sprejetih več pomembnih sklepov, najpomembnejša sta bila imenovanje novega nadzornega sveta in sklep, da razrešnice ne dobijo ne Averjeva in tudi ne sedanja izredna Kidričeva uprava, z nadzorniki vred. Do imenovanja nove uprave, ki jo bo razpisal in izbral nov nadzorni svet, bo poslovanje Vzajemne vodila dosedanja izredna uprava Dušana Kidriča in Irene Kos.

Več o dogajanju na skupščini preberite na strani ZDUS http://www.zdus-zveza.si/

Vzajemna-v-rokah-upokojencev

Na našo stran Aktualno pa smo pripeli članek in komentar časnika Delo. ki je poročal o dogajanju na skupščini in posledicah odločitve.

M.K. 28.7.2010
 

© 2010-2022 Društvo upokojencev Litija | Ureja Iva Slabe, oblikovanje in postavitev Adi Slabe