Natečaj

                                                           

NATEČAJ DU LITIJA

MOJ NAJLJUBŠI KUHARSKI RECEPT

NAPISAN Z ROKO

 

Vključite se v naš natečaj,

NAPIŠITE VAŠ NAJLJUBŠI RECEPT Z LASTNIM ROKOPISOM.

Recept lahko vsebuje predjed, glavno jed, solate, sladice, skratka vse, kar radi pripravljate.

K receptu lahko priložite fotografijo vaše jedi.

Vse informacije si lahko preberete na priloženem obvestilu ali v društveni pisarni.

  Zbrane recepte bomo izdali v obliki rokopisa v knjižici.

  Natečaj bo trajal do konca aprila.

 

DU Litija, predsednica Irena Kramar

 

NATEČAJ DU LITIJA

MOJ NAJLJUBŠI RECEPT, napisan z roko


V mesecu januarju je bil na pobudo DRUŠTVA RAD PIŠEM Z ROKO organiziran teden pisanja z roko za vse starostne skupine. Prav zaradi te pobude smo prišli v našem društvu do ideje, da tej akciji sledimo, čeprav nekoliko kasneje in opredelimo vsebino, ki bo našim članom blizu in ne bo zahtevala veliko razmišljanja.

Prav vsi kuhamo, največ seveda ženski spol, a so med nami tudi mojstri kuhalnice. Odločili smo se, da povabimo vse naše člane k sodelovanju, saj je pisanje z roko izvirna človekova aktivnost in pomembna spretnost, ki se tako kot kuhanje in vsaka druga dejavnost, razvija z vajo.

V naših letih, resnici na ljubo, z roko pišemo še zelo malo. Morda zato, ker največkrat nimamo komu pisati oziroma smo „prekomot“ in vse želene stike ohranjamo preko telefona. Mnogi, vešči računalnika, pa tudi za voščilnice in pisma uporabimo sodobno tehnologijo.

 Zato drage članice in člani društva DU Litija, vključite se v naš NATEČAJ, ki bo trajal do konca aprila. Recept, ki vam je najljubši, napišite čitljivo, z vašim rokopisom in sicer na list formata A5 (polovica pole normalnega A4 papirja) tako, da pustite 2 cm roba na vseh straneh lista. Recept lahko vsebuje predjed, glavno jed, solate, sladice, skratka vse, kar radi pripravljate in bo koristno tudi za ostale. Vse prispevke bomo izdali v obliki rokopisa v knjižici. Zelo zaželeno pa je, da svoj izdelek tudi fotografirate. Vaš recept, kjer naj bo opisan tudi potek priprave, lahko vključno s sliko obsega največ dve strani.

Zaželeno je, da svoje sodelovanje prijavite v naše društvo, preden se lotite pisanja, bodisi po telefonu ali da se oglasite osebno, posebno, če vam kaj v zgoraj napisanem ni jasno. Hkrati nam boste zaupali tudi vsebino vašega recepta in to z namenom, da se recepti ne bi ponavljali.

RAZMISLITE IN PRISTOPITE. VAŠEGA SODELOVANJA BOMO ZELO VESELI!

 

© 2010-2023 Društvo upokojencev Litija | Ureja Iva Slabe, oblikovanje in postavitev Adi Slabe