Po Jurčičevi poti

PO JURČIČEVI POTI

PO JURČIČEVI POTI


Kar 47 pohodnikov in pohodnic planinske sekcije Društva upokojencev Litija se je dne 6. marca 2010 odpravilo po Jurčičevi poti, po znani trasi, od Višnje gore do Muljave. Vključili smo se v tekočo kolono pohodnikov, na poti je bilo nekaj zastojev zaradi pestre ponudbe domačinov, nekaj pa tudi zaradi poledenele poti. Materi naravi se lahko zahvalimo za lepo sončno vreme, za pravo zimsko pravljico in za srečno premagano pot.

Po končanem kulturnem programu na Muljavi, smo se odpeljali na tradicionalno postojanko Pristava, kjer so nas sprejele prijazne Okornove punce.

Naš vodja Stane ni pozabil na praznik žena in je vsaki udeleženki podaril nagelj in jim zaželel še naprej druženja z njihovimivimi fanti.

Naše prijateljice so se na Pristavi izkazale in nam, moškemu delu odprave, podarile okusno simbolično darilo, ki nas je na marsikaj spominjalo.

Naše druženje, vztrajnost, sposobnost premagati take in drugačne ovire od začetka do konca, dokazujejo, kako smo še vedno pravi planinsko-pohodniški korenjaki.

 

8.3.2010 J.D.

 

© 2010-2022 Društvo upokojencev Litija | Ureja Iva Slabe, oblikovanje in postavitev Adi Slabe