Pohod na Veliko planino

 

Po programu Planinske sekcije DU Litija, je bil za soboto 24. marca 2012 predviden pohod na Veliko Planino. 37 pohodnikov se je to sobotno jutro odpeljalo z avtobusom proti izhodišču pohoda. Z avtobusa smo izstopili v Kranjskem Raku. V lepem, vendar malo hladnem spomladanskem jutru, smo pot nadaljevali mimo domžalskega planinskega doma do cerkvice Marije Snežne na Veliki Planini. Nekaj pohodnikov je pot nadaljevalo do Zelenega roba, nekaj pa nas je ostalo na Veliki Planini.

Vreme je bilo lepo, sončno in nudili so se lepi razgledi po bližnji in daljni okolici.
Uživali smo v čudoviti naravi. Videle so se zaplate snega, vmes pa veliko teloha in drugega pomladanskega cvetja, kot naravni skalnjaki. Posamezniki so spotoma tudi pobirali odpadke in čistili naravo v smislu akcije »Očistimo Slovenijo«.
Žal tokrat nismo imeli s seboj nobenega fotografa, da bi lahko z bralci spletne strani delili lepote narave in razgledov z naših poti.

Okrepčali smo se v domžalskem planinskem domu. Odpravili smo se proti avtobusu, ki nas je čakal v Kranjskem Raku. Bolj zagnani pohodniki so peš pot nadaljevali mimo Svetega Primoža do Stahovice. V Stahovici smo praznovali rojstni dan Mojce Petrinjak, ki je poskrbela, da nismo bili žejni.

 


Stane Jerebič
 

© 2010-2023 Društvo upokojencev Litija | Ureja Iva Slabe, oblikovanje in postavitev Adi Slabe