Prijatelji Janč

Vztrajni pohodniki naše planinsko pohodniške sekcije tudi pozimi ne mirujejo, ne ustrašijo se tudi slabših vremenskih pogojev. Za njimi so januarski vzponi na Kum, na Ostrež in Tisje in na Janče.
V nedeljo, 29. januarja 2012 so se na Jančah udeležili desetega srečanja udeležencev akcije Prijatelji Janč – janški prijatelji, ki ga organizira Planinsko društvo Litija. Glavni organizator pa je planinski vodnik Borut Vukovič.
Prijatelj Janč je vsak, ki se v koledarskem letu najmanj 25 krat povzpne na Janče peš ali s kolesom. Pohodnik z največjim številom pohodov dobi za eno leto v last prehodno palico, na kateri so vžgana imena najvztrajnejših pohodnikov. Prav tako dobi prehodno palico najvztrajnejši kolesar.
Odziv je bil v preteklem letu zelo dober, saj je akcijo uspešno zaključilo 48 planink in planincev, od tega 35 članov naše sekcije, ki so vpisani v knjigo pohodnikov v planinskem domu na Jančah.
Tudi v preteklem letu je bil najvztrajnejši pohodnik Jani Jerant s 106 vzponi, najvztrajnejši kolesar pa Matej Krnc s 55. Vsem, ki so v akciji sodelovali je organizator iskreno čestital.

Naši pohodniki so v nedeljo, v oblačnem in hladnem jutru, na Janče krenili z različnih smeri, največ pa od železniške postaje v Jevnici, po najbolj obiskani in lepo označeni smeri, po kateri poteka Zasavska planinska pot in Evropska pešpot E6. V prijetni družbi so preživeli lep zimski dan.

 


Podpis pod fotografijo:
Prijatelji Janč – janški prijatelji, pred planinskim domom na Jančah ( 792 m ).
 

© 2010-2023 Društvo upokojencev Litija | Ureja Iva Slabe, oblikovanje in postavitev Adi Slabe